Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

#MadbloggerUdfordringen5/Nordisk jul – rimmet torsk med knoldselleri, valnødder og æbler

#MadbloggerUdfordringen5/Nordisk jul – rimmet torsk med knoldselleri, valnødder og æbler

#MadbloggerUdfordringen5/Nordisk jul – Jeg har bevæget mig lidt fra mit normale område – nemlig mad til børn og kastet mig ud i denne forret som er mit bidrag til #MadbloggerUdfordringen5/Nordisk jul.

Til 4 personer som forret

torsk 200 g, ryg
salt 1 spsk.
rørsukker 1 tsk.
valnødder 15 stk.
smør 25 g
rapsolie 1 spsk.
ørredrogn 1 lille glas
knoldselleri 1 stk., lille
purløg 1 spsk., hakket
dild 1 spsk. , hakket
citronskal 2 tsk.. fra u sprøjtet citron
1/2 dl æble eddike
1/2 dl vand
1/2 dl sukker
1 æble skåret i fine små tern
Lidt olivenolie samt lidt saft fra 1 citron

Vend torsk med salt, sukker og lidt revet citronskal – pak den godt ind i film – og kom den på køl i 6-8 timer.

Kog valnødder i ca. 10 min. i 1 l vand. Si vandet fra, hak nødderne, og rist dem på en stegepande i smør og rapsolie i ca. 5 min., til de er gyldne.

Rens og skyl sellerien, og skær den i meget tynde skiver – Kog en lage af 1/2 dl æble eddike, 1/2 dl vand, 1/2 dl sukker – afkøles , put dine selleri op i og lad dem trække.

Læg de tynde skiver selleri strøet med purløg i bunden af et fad, og læg herpå tynde skiver rimmet torsk. Afslut med gyldne valnødder, æbler i tern , finthakket purløg/dild og revet citronskal – hæld lidt olivenolie samt citronsaft over .

Giv evt. ristet rugbrød til ……..


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.