Dampet torsk med jordskokker, grønkål samt svampe – rester fra MADBLOGGERUDFORDRINGEN #4

Dampet torsk med jordskokker, grønkål samt svampe – rester fra MADBLOGGERUDFORDRINGEN #4

Da jeg fik leveret min fiskekasse fra Skagenfood.dk til MADBLOGGERUDFORDRINGEN #4 var jeg alene hjemme – så jeg fik 2 forskellige fiskeretter ud af indholdet den anden var den her Miso marineret torsk  . Det her er torsk dampet i mælk, med rå marineret jordskokker, grønkål, kantareller samt persilleolie.

Jeg startede med de rå marineret jordskokker ca. 200 gram renset og skrællet, skar dem i tynde skiver på et mandolin jern – lagde dem 1 1/2 dl æblemost og 1 dl æbleeddike – de lå i lagen i et par timer.

Resten af jordskokkerne ca. 300 gram – skrællet og skåret i mindre stykker – kogte jeg i vand samt salt indtil de var møre – de blev efter derefter blendet og kom tilbage i i en gryde med lidt tør hvidvin –  lidt vand salt/peber. Til sidst inden serveringen tilsatte jeg piskefløde – varmede det kort op og gav det en tur med stavblenderen så jeg fik det her meget luftige skum.

Jeg brugte ca. 100 gram fintsnittet grønkål som jeg lige gav en hurtig tur på en pande med lidt olie salt og peber. 200 gram kantareller røg også på panden med lidt smør, timian samt salt/peber.

Torsken blev dampet i lidt mælk med laurbær, salt og peber i ca 7-10 min.

Persilleolien er blot persille blendet med olivenolie.

Jeg anrettede med de rå marineret jordskokker i bunden, derefter grønkålen og de ristede kantareller. Og så lagde jeg torsken ovenpå – derefter mit jordskokke skum og lidt persilleolie – velbekomme 🙂


Related Posts

Grønkålssalat med æbler,mandler, gulerødder samt kyllingebryst med mandler

Grønkålssalat med æbler,mandler, gulerødder samt kyllingebryst med mandler

I dag stod menuen på kyllingebryst der var fyldt med mandler og estragon – dertil fik vi kartofler og jordskokker samt en salat af grønkål, æbler, nødder samt gulerødder. Det var en succes måske lige bortset fra jordskokkerne – havde ellers nok mere forventet at […]

MadbloggerUdfordringen #4: Miso marineret torsk med pak choy samt bøgehatte

MadbloggerUdfordringen #4: Miso marineret torsk med pak choy samt bøgehatte

MadbloggerUdfordringen #4: Miso marineret torsk med pak choy samt bøgehatte. Mit bidrag til MadbloggerUdfordringen #4– er en miso marineret torsk. Torsken er leveret af skagenfood.dk – jeg vidste ikke hvilken fisk jeg fik tildelt . Min store udfordring er at jeg normalt blogger om mad til børn […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *