Kikærterbøffer – her samlet til en burger

Kikærterbøffer – her samlet til en burger

Ynglings-bøffen på jobbet. Børnene er vilde med den her bøf måske fordi den bare består af kikærter, løg , hvidløg og få krydderier. Så kan du jo altid give den gas på tilbehøret. Her er den lavet som en burger, men det er blot een ud af mange muligheder . Familien er også ret begejstret med den vegetarbøf – specielt i en burger.

Du får 6 bøffer ud af den her portion

Du skal bruge :

200 gram kikærter eller 400 gram fra dåse

50 gram forårsløg

3-4 fed hvidløg

2 dl grøntsagsbouillon

100 gram havregryn

3 – 4 spsk. Tamari

Friskkværnet peber

Mel til at vende bøfferne i samt olie til stegning

6 burgerboller

Husk at sæt kikærterne i blød dagen før og kog dem i nyt vand ca 20 minutter, afdryp dem. Ellers brug kikærter fra dåse eller karton.

Kom kikærterne i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg, havregryn, bouillon samt tamari.

Kør farsen indtil den er findelt – smag til med peber og tamari.

Kom lidt mel på hænderne og form 6 bøffer. Sæt dem på køl i mindst 30 minutter. Vend bøfferne i lidt mel, og steg dem i olie på en pande ca 5 minutter på hver side – de skal være gyldne og sprøde .

Lav din burger med alle dine ynglings ingredienser – min var med grill stegte auberginer, chilimayo, salat, tomat – lidt ketchup – brødet var kikærtebrød.

Resten af familien lavede deres af burgerboller,  agurk, syltet rødløg, chilimayo, tomat, avocado i skiver, grillet halloumi samt salat.


Related Posts

Bagt tomatsuppe med kikærter samt kokosmælk

Bagt tomatsuppe med kikærter samt kokosmælk

Jeg har i den her uge været gæste madmor i en børnehave med 85 børn. Det har virkelig været en meget stor fornøjelse at møde så mange glade børn som har haft lyst til at smage på maden og har været så glade for at […]

Rødbede-/Quinoa bøffer

Rødbede-/Quinoa bøffer

Rødbederne er blevet bagt inden de bliver rørt sammen , giver bare en langt bedre smag. Børnene i vuggestuen/børnehaven spiste og spiste og blev ved med at hente flere. De var helt vilde med dem og har spurgt op til flere gange hvornår vi skulle […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *