Valnød – miso burger med dejligt tilbehør

Valnød – miso burger med dejligt tilbehør

Lækker vegetar burger – lavet af valnød, miso –  svampe- løg og en masse dejlige krydderier. Den smager simpelthen så godt og er et rigtigt godt alternativ til en bøf af kød . I dag fik vi selleri fritter til 🙂

Opskriften rækker til 6 stk. mini burger

Det skal du bruge :

Til valnødmiso pasta:
30 gram kop valnødder, ristet
1 tsk. miso pasta

Til burgere:
olivenolie
2 skalotteløg, hakket
170 gram svampe (du bestemmer selv hvilke ), hakket i små stykker
Stænk af sojasovs
1/2 tsk. hvidløgspulver
1/2 tsk. løgpulver
1/2 tsk. Kinesisk fem krydderi pulver
Stænk af mirin eller ris eddike 
1/4 tsk. honning
1 stort æg, let pisket
60 gram panko (samt 60 gram til at vende dine mini bøffer i  )
Et par teskefulde sesamfrø
6 mini sliders eller bare noget godt brød

Forskelligt muligheder for toppings:

Rød peber
Hakkede forårsløg
spirer
skiveskåret avocado
Sriracha ketchup (mix Sriracha og ketchup til det ønskede niveau)
Wasabi sennep (igen, blande wasabi med sennep eller mayonnaise  efter smag)

Knus valnødder og miso sammen for at danne en tyk pasta, (ved hjælp af en morter og støder, hvis du har en). Ellers blend det

I en gryde, varmes en smule olivenolie. Tilsæt skalotteløg og svits det. Tilsæt svampe, et stænk af soja sauce, hvidløg pulver, løg pulver og fem krydderi pulver. Rør sammen og lad det koge, indtil svampene er kogt ned, omkring 5-8 minutter. Tilføj et stænk af mirin . Derefter tilføjes valnødmiso pastaen, og derefter honning, rør det hele godt sammen. Fjern fra varmen og hæld det i en skål. Sæt den til side til afkøling i et par minutter, før du tilføjer ægget.

Tilsæt ægget og 60 gram panko, sættes i i køleskabet i 15 minutter eller deromkring. Mens du venter, spreder du 30 gram panko og sesamfrø (sammen) på bagepapir.

Tag dit mix ud af køleskabet og form til små ) bøffer. Vend hver i panko/sesam. Brug dine hænder til fast trykke dem i form. Det er ok, hvis de falder fra hinanden lidt. Hvis de falder fra hinanden for meget, så læg bøffer i køleskabet i yderligere 10 minutter, før du tilbereder dem.
Steg bøfferne på en varm pande med lidt fedtstof i 2-3 minutter på hver side.

Tilbehøret vælger du selv.


Related Posts

Rødbede-/Quinoa bøffer

Rødbede-/Quinoa bøffer

Rødbederne er blevet bagt inden de bliver rørt sammen , giver bare en langt bedre smag. Børnene i vuggestuen/børnehaven spiste og spiste og blev ved med at hente flere. De var helt vilde med dem og har spurgt op til flere gange hvornår vi skulle […]

MadbloggerUdfordringen #4: Miso marineret torsk med pak choy samt bøgehatte

MadbloggerUdfordringen #4: Miso marineret torsk med pak choy samt bøgehatte

MadbloggerUdfordringen #4: Miso marineret torsk med pak choy samt bøgehatte. Mit bidrag til MadbloggerUdfordringen #4– er en miso marineret torsk. Torsken er leveret af skagenfood.dk – jeg vidste ikke hvilken fisk jeg fik tildelt . Min store udfordring er at jeg normalt blogger om mad til børn […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *