Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Dampede rødspættefileter i urtesovs med kogte kartofler

Dampede rødspættefileter i urtesovs med kogte kartofler

Dampede rødspættefileter i urtesovs med kogte kartofler samt salat med æbler/agurk vendt i en olie-/eddike dressing.

Det var hvad de kære små fik serveret i vuggestuen i dag – Vera på 2 år har udnævnt retten til hendes nye ynglings-ret 🙂

Til 4 personer
500 g rødspættefileter
1⁄2 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 spsk olie
2 porrer i tynde ringe
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
3 kviste af frisk timian
4 dl fiske- eller grøntsagsbouillon
1 dl soyafløde eller fløde,mælk
1 spsk majsstivelse
1 bundt persille
1 bundt purløg
1⁄2 tsk groft salt
friskkværnet peber

Tilbehør :
Kogte kartofler
Salat med æbler skåret i tern – agurker skåret i tern samt fintklippet purløg

Rens rødspættefileterne fri for evt. skind og ben, drys dem med salt og peber og rul dem sammen
Lad olien blive varm i en gryde og svits porre samt krydderurterne. Krydr med salt og peber. Tilsæt bouillon og lad det simre i ca. 4 min. Læg fisken på urterne, læg låg på og lad dem dampe ved svag varme ca. 6 min. Tag fisken over på et varmt fad og hold den varm. Kog urter og sauce igennem med fløde og jævn evt. med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Smag til med hakket persille, purløg, salt og peber. Hæld sauce og grøntsager omkring fisken og server med kogte kartofler.
Lav evt noget salat med friske æbler samt agurk i tern – bland lidt eddike/olie/salt og peber sammen og hæld over – pynt med purløg.


Related Posts



2 thoughts on “Dampede rødspættefileter i urtesovs med kogte kartofler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.