Rabarber salat med kartofler, fennikel og dild – serveret med røget makrel

Rabarber salat med kartofler, fennikel og dild – serveret med røget makrel

Rabarber og kartofler klæder hinanden – og den her salat passer super godt med røget fisk. Men den fungere også rigtig godt sammen med grillet fisk.

4 personer

800 gram nye kartofler – kogte
saft fra 1/2 citron
3 spsk olie
1 spsk honning
flagesalt
peber
1 fennikel
200 gram ovnbagte rabarber ( se hvordan her )
1 dild hakket

Del kartoflerne i mindre stykker. Bland citronsaft, olie, honning. Og vend kartoflerne i smag til med salt og peber.

Skær fennikel i så tynde skiver som muligt. Bland dine ovnbagte rabarber, dild i salaten ved servering,

Serveres med røget makrel, røget fisk, grillet fisk eller kylling.

salat med rabarber,kartofler,dild og fennikel


Related Posts

Æble Vinaigrette – lækkert til salat eller til noget helt andet

Æble Vinaigrette – lækkert til salat eller til noget helt andet

Æble vinaigrette – super lækker dressing til din salat English version here : http://kammerfruenogfedtegreven.dk/apple-vinaigrette/ Vinaigrette af æbler 1 dl æbleeddike 50 gram rørsukker 1 æble skrællet og skåret ud i mindre stykker 1 fed hvidløg i fintsnittet 1 tsk. frisk timianblade Juice af 1/2 citron […]

Kylling Satay med nudelsalat og cremet jordnøddesauce

Kylling Satay med nudelsalat og cremet jordnøddesauce

Jeg kom lige i tanke om at jeg manglede lige netop den her opskrift på min blog efter jeg læste Låvise blog forleden dag om kyllingespyd. Børn elsker alt på spyd og den her opskrift er ret så populær hos os 🙂 Jeg fik dog […]



6 thoughts on “Rabarber salat med kartofler, fennikel og dild – serveret med røget makrel”

  • Ser voldsomt lækkert ud! Tænker den kun bliver bedre af, at kartoflerne får lov at samle krudt og smag nogle timer inden servering, og så fenikel, rabarber og dild i til sidst. Vil bruge en eddikedressing (måske endda med grov sennep) – og tænker det er nogenlunde samme blandingsforhold som citronsaften?

      • Det var rigtig godt med grov sennep – brugte et par gode, generøse skefulde.
        Dog vil jeg nok ikke lave den i helt så god tid næste gang. Den blev lidt “cremet” i det, og jeg kan godt lide at den er mere “marineret”. Men mums!

          • Nogle timer kan den i hvert fald sagtens laves inden. Og så måske med ekstra af marinaden. Jeg kan godt lide det lidt skarpe fra sådan en marineret kartoffelsalat – og ja, det var bare super med den grove sennep! Og jeg sparede ikke på det 😉 Det var rigtig godt sammen med de bløde, syrlige rabarber, at få det der poppende fra sennepskornene.
            Sennep vil jeg måske vente med at blande i til allersidst, for at undgå at det cremer for meget.
            Jeg ventede til en times tid inden, med at blande snittet fennikel i – for at den skulle blive ved at være sprød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *