Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Rabarber salat med kartofler, fennikel og dild – serveret med røget makrel

Rabarber salat med kartofler, fennikel og dild – serveret med røget makrel

Rabarber og kartofler klæder hinanden – og den her salat passer super godt med røget fisk. Men den fungere også rigtig godt sammen med grillet fisk.

4 personer

800 gram nye kartofler – kogte
saft fra 1/2 citron
3 spsk olie
1 spsk honning
flagesalt
peber
1 fennikel
200 gram ovnbagte rabarber ( se hvordan her )
1 dild hakket

Del kartoflerne i mindre stykker. Bland citronsaft, olie, honning. Og vend kartoflerne i smag til med salt og peber.

Skær fennikel i så tynde skiver som muligt. Bland dine ovnbagte rabarber, dild i salaten ved servering,

Serveres med røget makrel, røget fisk, grillet fisk eller kylling.

salat med rabarber,kartofler,dild og fennikel


Related Posts



6 thoughts on “Rabarber salat med kartofler, fennikel og dild – serveret med røget makrel”

  • Ser voldsomt lækkert ud! Tænker den kun bliver bedre af, at kartoflerne får lov at samle krudt og smag nogle timer inden servering, og så fenikel, rabarber og dild i til sidst. Vil bruge en eddikedressing (måske endda med grov sennep) – og tænker det er nogenlunde samme blandingsforhold som citronsaften?

      • Det var rigtig godt med grov sennep – brugte et par gode, generøse skefulde.
        Dog vil jeg nok ikke lave den i helt så god tid næste gang. Den blev lidt “cremet” i det, og jeg kan godt lide at den er mere “marineret”. Men mums!

          • Nogle timer kan den i hvert fald sagtens laves inden. Og så måske med ekstra af marinaden. Jeg kan godt lide det lidt skarpe fra sådan en marineret kartoffelsalat – og ja, det var bare super med den grove sennep! Og jeg sparede ikke på det 😉 Det var rigtig godt sammen med de bløde, syrlige rabarber, at få det der poppende fra sennepskornene.
            Sennep vil jeg måske vente med at blande i til allersidst, for at undgå at det cremer for meget.
            Jeg ventede til en times tid inden, med at blande snittet fennikel i – for at den skulle blive ved at være sprød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.