Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Blomkålspuré – fra babymad til en lækker forret

Blomkålspuré  – fra babymad til en lækker forret

I det daglige laver jeg rigtig meget blomkåls-puré i det vi har rigtig mange meget små børn. Og de er ret glade for den milde smag fra det kogte blomkål. Ofte bliver det mikset med kartofler, mælk, smør og nogen gange mandler. Men det kan ligesom her laves til en lille lækker forret med røget laks eller stenbiderrogn.

Blomkålspuré :

250 gram blomkål
2 fed hvidløg
1 dl piskefløde el mælk
1 spsk citronsaft
Salt & peber

Pynt :
200 gram røget laks
1/2 agurk – skåret i tynde halve skiver uden kerner
3-4 skiver ristet rygbrød i tern
Brøndkarse eller purløg,karse
Lidt god olivenolie

Sådan gør du:
Skær blomkålen i mindre stykker, også stokken, og put det hele i en gryde med usaltet kogende vand sammen med 2 fed hvidløg. Lad det koge i 10 minutter. Tilsæt nu fløden kog videre. Når blomkålen er mør blendes den til en lind puré, mens den er kogende varm. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.Fordel blomkålscremen i 4 glas og stil dem på køl i mindst 2 timer. Ved servering pyntes der med røget laks skåret i fine strimler, agurk, ristet rugbrød og grønt drys – dryp lidt god olivenolie over.
Du kan selvfølgelig bryge andre former for røget fisk – rejer – stenbiderrogn.


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.