Blomkålspuré – fra babymad til en lækker forret

Blomkålspuré  – fra babymad til en lækker forret

I det daglige laver jeg rigtig meget blomkåls-puré i det vi har rigtig mange meget små børn. Og de er ret glade for den milde smag fra det kogte blomkål. Ofte bliver det mikset med kartofler, mælk, smør og nogen gange mandler. Men det kan ligesom her laves til en lille lækker forret med røget laks eller stenbiderrogn.

Blomkålspuré :

250 gram blomkål
2 fed hvidløg
1 dl piskefløde el mælk
1 spsk citronsaft
Salt & peber

Pynt :
200 gram røget laks
1/2 agurk – skåret i tynde halve skiver uden kerner
3-4 skiver ristet rygbrød i tern
Brøndkarse eller purløg,karse
Lidt god olivenolie

Sådan gør du:
Skær blomkålen i mindre stykker, også stokken, og put det hele i en gryde med usaltet kogende vand sammen med 2 fed hvidløg. Lad det koge i 10 minutter. Tilsæt nu fløden kog videre. Når blomkålen er mør blendes den til en lind puré, mens den er kogende varm. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.Fordel blomkålscremen i 4 glas og stil dem på køl i mindst 2 timer. Ved servering pyntes der med røget laks skåret i fine strimler, agurk, ristet rugbrød og grønt drys – dryp lidt god olivenolie over.
Du kan selvfølgelig bryge andre former for røget fisk – rejer – stenbiderrogn.


Related Posts

Dampede rødspættefileter i urtesovs med kogte kartofler

Dampede rødspættefileter i urtesovs med kogte kartofler

Dampede rødspættefileter i urtesovs med kogte kartofler samt salat med æbler/agurk vendt i en olie-/eddike dressing. Det var hvad de kære små fik serveret i vuggestuen i dag – Vera på 2 år har udnævnt retten til hendes nye ynglings-ret 🙂 Til 4 personer 500 […]

Når børnene vælger menuen

Når børnene vælger menuen

Når jeg spørger børnene i børnehaven hvad de gerne vil have at spise i næste uge , så er det her et par af deres favorit retter. Pasta med ærter, bacon, broccoli, hvide bønner eller også er det laks, pasta, ærter, agurk. Billederne er blot […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *