Pasta med grønkål,nødder og bagt Hokkaido

Pasta med grønkål,nødder og bagt  Hokkaido

Normalt laver jeg den her salat med perlebyg – men forsøgte i dag med pasta i stedet for.
Det smagte rigtig godt til den nøddepaneret kuller som vi fik til. Hvis ikke du er vild med græskar kan du evt udskiftet græskar med friske pærer.

1/2 Hokkaido græskar skåret i tern og bagt i ovnen med salt/peber i 15 minutter ved / 200 grader ( brug det hele hvis dit Hokkaido græskar er meget lille )
500 gram tørret pasta af en slags – kogt “al dente ”
200 gram grønkål
70 gram hasselnødder
Olivenolie
Saft fra 1 citron
Salt/peber
30 gram revet parmesan

Start med græskaret – tag kernerne ud og fjern skrællen ( gem kernerne de smager rigtigt godt ristet ). Skær dit græskar i mindre terne og bag det i ovnen på et stykke bagepapir med lidt olie samt salt/peber ved 200 grader i 10-15 min.
Kog din pasta.
Rist dine hasselnødderne på en varm pande – afkøl og hak dem groft.
Pluk bladene af din grønkål – skyl og hak dem groft. Kommes på en pande med lidt olie og vend dem rundt i ca 2 minutter.

Bland pasta, grønkål, nødder samt græskar sammen – smag til med citronsaft, salt og peber samt lidt olivenolie. Drys med revet parmesan.

Hvis du har gemt kernerne kan du bage dem i ovnen med lidt olie, salt og evt chili eller karry. De skal ca have 30-40 ved 200 grader.
Du kan bruge dem til salaten her som drys eller til en suppe eller bare som en snack. De holder sig ikke sprøde i flere dage så de skal tilberedes samme dag, som de skal spises.


Related Posts

Rabarber salat med kartofler, fennikel og dild – serveret med røget makrel

Rabarber salat med kartofler, fennikel og dild – serveret med røget makrel

Rabarber og kartofler klæder hinanden – og den her salat passer super godt med røget fisk. Men den fungere også rigtig godt sammen med grillet fisk. 4 personer 800 gram nye kartofler – kogte saft fra 1/2 citron 3 spsk olie 1 spsk honning flagesalt peber […]

Cookies med blå ost og valnødder

Cookies med blå ost og valnødder

Normalt laver jeg de her cookies med blå skimmel ost og valnødder. De er så suveræne gode til drinks – et godt glas vin. Men jeg laver dem faktisk også til børnene på jobbet – her er den blå ost bare udskiftet med parmesan. De […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *