Bulgursalat med grillet peber, ristet mandler og feta – kylling

Bulgursalat med grillet peber, ristet mandler og feta – kylling

Den her salat kan laves som en ren vegetarret eller med rester af kylling. Børnene er vilde med salaten som tilbehør til f.eks lam –  eller hvis jeg kommer kylling i – i et pitabrød. I dag har jeg spist frokost udenfor sne og sol = så smukt !!  Jeg spiste denne skønne bulgursalat med kylling,feta,grillet peber,ristet mandler og forårsløg.Vinter hygge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du skal bruge :
200 gram bulgur ( se koge anvisningen på pakken )
2 røde peberfrugter
4 forårsløg
100 gram feta
Frillicesalat – andet salat kan også bruges f.eks iceberg,hjertesalat
2 tomater
50 gram hele mandler
1 dl sorte oliven
Olivenolie
Salt/peber
1 citron
Evt en rest af kylling

Start med at koge bulguren. Skær peberfrugterne i halve og befri dem for kerner. Grill dem i ovnen i 7-8 min – eller til de er meget mørke. Kom dem derefter i en plastpose i 10 minutter – derefter er det nemt at pille det brændte skind af.
Vend forårsløg på en varm pande med lidt olie – skær dem evt. ud i mindre stykker. Skær de grillede pebre i grove skiver – bræk fetaen i mindre stykker. Bræk salaten i mundrette stykker og skær tomater i grove stykker.
Rist mandlerne på en hed og tør pande – til de begynder at tage farve – jeg hakker mine groft efter jeg har ristet dem.
Skær kyllingen i grove tern hvis du skal have kylling i 🙂
Vend forsigtigt alle ingredienserne sammen – dryp lidt olivenolie over – krydr med salt og peber – og servere med citronbåde og evt groft brød.


Related Posts

Ramsløgspesto lavet på en lidt anderledes måde…….

Ramsløgspesto lavet på en lidt anderledes måde…….

Min pesto lavet af ramsløg er lavet på en lidt anderledes måde – jeg rister nemlig mine ramsløg på en pande med olie – til de er helt sprøde og lækre. Det giver bare en helt anderledes dejlig smag – meget lækkert. Jeg bruger hellere […]

Tomat – abrikospesto

Tomat – abrikospesto

Lige for tiden kan jeg købe billige abrikoser på grønttorvet – så i dag prøvede vi en ny variant af pesto – den blev et hit . Vi fik den til brødet om eftermiddagen og til en fiskeret. Tror denne pesto vil være genial til […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *