Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Bulgursalat med grillet peber, ristet mandler og feta – kylling

Bulgursalat med grillet peber, ristet mandler og feta – kylling

Den her salat kan laves som en ren vegetarret eller med rester af kylling. Børnene er vilde med salaten som tilbehør til f.eks lam –  eller hvis jeg kommer kylling i – i et pitabrød. I dag har jeg spist frokost udenfor sne og sol = så smukt !!  Jeg spiste denne skønne bulgursalat med kylling,feta,grillet peber,ristet mandler og forårsløg.Vinter hygge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du skal bruge :
200 gram bulgur ( se koge anvisningen på pakken )
2 røde peberfrugter
4 forårsløg
100 gram feta
Frillicesalat – andet salat kan også bruges f.eks iceberg,hjertesalat
2 tomater
50 gram hele mandler
1 dl sorte oliven
Olivenolie
Salt/peber
1 citron
Evt en rest af kylling

Start med at koge bulguren. Skær peberfrugterne i halve og befri dem for kerner. Grill dem i ovnen i 7-8 min – eller til de er meget mørke. Kom dem derefter i en plastpose i 10 minutter – derefter er det nemt at pille det brændte skind af.
Vend forårsløg på en varm pande med lidt olie – skær dem evt. ud i mindre stykker. Skær de grillede pebre i grove skiver – bræk fetaen i mindre stykker. Bræk salaten i mundrette stykker og skær tomater i grove stykker.
Rist mandlerne på en hed og tør pande – til de begynder at tage farve – jeg hakker mine groft efter jeg har ristet dem.
Skær kyllingen i grove tern hvis du skal have kylling i 🙂
Vend forsigtigt alle ingredienserne sammen – dryp lidt olivenolie over – krydr med salt og peber – og servere med citronbåde og evt groft brød.


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.