Ramsløgspesto lavet på en lidt anderledes måde…….

Ramsløgspesto lavet på en lidt anderledes måde…….

Min pesto lavet af ramsløg er lavet på en lidt anderledes måde – jeg rister nemlig mine ramsløg på en pande med olie – til de er helt sprøde og lækre. Det giver bare en helt anderledes dejlig smag – meget lækkert. Jeg bruger hellere ikke parmesan i min pesto – men drysser det gerne på ved servering. Denne pesto smager super godt på en pizza eller på Foccacia brød sammen med dejlige modne tomater.

Ramsløgspesto

1 stort bundt ramsløg – 20-25 blade

1 spsk. olie

60 gram mandler – eller ca. 1 dl

1 tsk. salt

Sort peber

1 spsk. skal fra 1 citron

Saften fra 1 citron

Mere olivenolie

Ramsløgene skal på en pande med den 1 spsk. olivenolie – rist dem til de er sprøde

Derefter skal de blendes sammen med mandler, salt, citronsaft og citronskal indtil det er finthakket – dernæst tilsætter du mere olivenolie – massen skal være lind.

Jeg bruger ikke parmesan i min pesto da jeg nogen gange blander min pesto med andre ting.Også er det ikke lige altid at smagen passer med parmesan – men jeg drysser gerne revet parmesan over hvis jeg servere det f. eks som her med dejligt hjemme bagt speltbrød.


Related Posts

Tomat – abrikospesto

Tomat – abrikospesto

Lige for tiden kan jeg købe billige abrikoser på grønttorvet – så i dag prøvede vi en ny variant af pesto – den blev et hit . Vi fik den til brødet om eftermiddagen og til en fiskeret. Tror denne pesto vil være genial til […]

Kryddersmør med ramsløg samt honning

Kryddersmør med ramsløg samt honning

Jeg er vild med den her kryddersmør – passer så godt til en ovnstegt kylling. Jeg kommer smørret ind under skindet inden den kommer i ovnen. I den her udgave har jeg også tilsat basilikum fordi det passer til den ret jeg skal lave i […]3 thoughts on “Ramsløgspesto lavet på en lidt anderledes måde…….”

 • Hej Elisabeth
  Tak for en spændende opskrift!
  Jeg vil høre, hvor i alverden du opdriver ramsløg henne? Jeg har ledt og ledt i diverse supermarkeder og de er simpelthen ikke til at finde nogen steder 🙁
  Jeg har prøvet at erstatte ramsløgene med hvidløg og det smager rigtig lækkert, omend lidt kraftigere vil jeg tro.

  Mvh Hans

  • Hej Hans,
   Jeg er glad for at hører at du synes opskriften er spændende 🙂
   Mine ramsløg har jeg gravet op i mine svigerforældres sommerhus og plantet dem i min egen have.
   Jeg har set at Irma har dem for tiden i potter til 20 kr. – ved ikke om du kunne have held af at prøve at plante én af dem .
   Ellers tror jeg måske du kan finde dem i plantecentre lige nu – da ramsløg er blevet ret populært at spise.
   Planten er ret taknemlig – i hvert fald i min have da den virkelig har bredt sig 🙂 De bedste hilsner fra Elisabeth

   • Hej Elisabeth
    Tusind tak for det hurtige svar. Jeg vil drøne ned i Irma og se om ikke jeg finde dem. Det lyder da i øvrigt som en rigtig god idé at plante dem i haven, selvom jeg ikke just har de grønneste fingre 🙂

    Rigtig god søndag!

    Mvh Hans

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *