Gulerodscurry med ris

Gulerodscurry med ris

Noget var gået galt i min bestilling af grøntsager – jeg havde i den her uge bestilt alt for mange gulerødder – så dagens vegetar ret bestod af gulerødder i stor stil . Normalt får vi den her ret med en masse andre grøntsager i. Alle de kære børn var vilde med retten – gulerødder er noget de kender – de er søde – og jeg kan lige forestille mig hvordan den her ret vil smage med helt nye danske gulerødder – mums.

Gulerodscurry med ris

Du kan servere denne ret med noget kød eller fisk til – f.eks. laks eller kylling.

4 personer

1 ½ kg gulerødder

2 løg

1 stor spsk. rød karry pasta

1 mild rød chili finthakket uden kerner

3 fed hvidløg – finthakket

30 gram fint revet ingefær

½ liter kokosmælk

1 tsk. Salt – gerne urtesalt

Saft af 3 stk lime

Skræl gulerødderne og skær dem i stykker af 3 cm (jeg har skåret mine i små tern fordi det passer bedst til vuggestuebørn). Hak løgene. Bland saften fra limen med den friskrevede ingefær.

Sauter gulerødderne, løg, hvidløg, fint hakket chili samt karrypasta i lidt olie – i en gryde. Lad dem stege møre i godt 15 -20 min. Hæld limeblandingen i og derefter kokosmælken. Lad retten småsimre indtil kokosmælken er kogt ind til en cremet konsistent.

Smag curryen til med lidt salt og servér med ris eller lignende.

Jeg havde lige i dag revet nogle squash og blandet dem med ristet kokosmel – og serveret sammen med.


Related Posts

Ispinde med kokosmælk, chokolade, jordbær, vanilje – så lækkert !

Ispinde med kokosmælk, chokolade, jordbær, vanilje – så lækkert !

Is er lig med sommer – her med en opskrift på en meget velsmagende af slagsen. Kokosmælk med chokolade, kokosmælk med vanilje samt jordbær – så bliver det ikke meget mere lækkert .   Opskriften er til 8 af slagsen. – 1 dåse kokosmælk – 3spsk kakao – 5 […]

Gulerods – dip – hummus eller en kold sovs

Gulerods – dip – hummus eller en kold sovs

Den her opskrift er den jeg bruger mest i vuggestuen-/børnehaven – kun overgået af hummus af kikærter. Jeg har flere varianter af den – alt efter hvad den skal bruges til. Som den er her smager den rigtig godt som et alternativ til hummus af […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *