Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Ovnbagt Laks, kartofler, gulerødder samt kold sauce af cremefraiche

Ovnbagt Laks, kartofler, gulerødder samt kold sauce af cremefraiche

Børnene i vuggestuen er meget glade for fisk og laks især. Den her ret er super nem at tilberede og meget enkel i den travle hverdag.

Ovnbagt laks :

400- 450  g laksefileter

Saften fra 1/2  appelsin

1 stk finthakket chili uden kerne ( kan undlades )

1 citron i skiver

Salt og peber

Læg bagepapir på en bageplade.Læg laksen på bagepladen, og hæld appelsinsaften over drys dem med chili, salt og peber – og læg til sidst citronskiver på.

Bag laksen i 15-20 minutter ved 200 grader. Den skal varm og fast i midten. Mærk med en finger.

Gulerødderne :

1 kg gulerødder skåret enten i tern, skiver eller stave – helt op til dig

Saften fra 1/2 appelsin – salt og peber.

Læg gulerødderne i et ovnfast fad – hæld appelsinsaft samt salt/peber på – dæk til med stanniol – og sæt dem i ovnen sammen med laksen.

Kold sovs af cremefraiche :

1/2 liter cremefraiche

1 håndfuld hakket dild samt purløg

lidt citronsaft – salt,peber

1 spsk. dijonsennep

Du kan evt. tilsætte 1 spsk. sukker

Det hele røres sammen

Server retten med kogte kartofler til ……….

 


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.