Børnene i vuggestuen er meget glade for fisk og laks især. Den her ret er super nem at tilberede og meget enkel i den travle hverdag.
Ovnbagt laks :
400- 450 g laksefileter
Saften fra 1/2 appelsin
1 stk finthakket chili uden kerne ( kan undlades )
1 citron i skiver
Salt og peber
Læg bagepapir på en bageplade.Læg laksen på bagepladen, og hæld appelsinsaften over drys dem med chili, salt og peber – og læg til sidst citronskiver på.
Bag laksen i 15-20 minutter ved 200 grader. Den skal varm og fast i midten. Mærk med en finger.
Gulerødderne :
1 kg gulerødder skåret enten i tern, skiver eller stave – helt op til dig
Saften fra 1/2 appelsin – salt og peber.
Læg gulerødderne i et ovnfast fad – hæld appelsinsaft samt salt/peber på – dæk til med stanniol – og sæt dem i ovnen sammen med laksen.
Kold sovs af cremefraiche :
1/2 liter cremefraiche
1 håndfuld hakket dild samt purløg
lidt citronsaft – salt,peber
1 spsk. dijonsennep
Du kan evt. tilsætte 1 spsk. sukker
Det hele røres sammen
Server retten med kogte kartofler til ……….