Brie fyldt med creme af mascarpone, porcini, hvidløg og valnødder- med lækker sirup over

Brie fyldt med creme af mascarpone, porcini, hvidløg og valnødder- med lækker sirup over

Super lækker dessert til dine gæster. Jeg serverede ost med masser af gode kiks, godt brød samt frisk frugt.
Du kan bruge alle former for svampe – jeg havde blot et glas med porcini svampe stående som kaldte på at blive brugt.Tørret svampe egner sig rigtig godt til denne dessert.

Portionen passede godt til 6 personer.

Tørrede porcini svampe, udblødt i varmt vand i ½ time, drænet og finthakket
1 fed hvidløg, meget finthakket
1 bg mascarpone ost
200 g brie, delt i 2 stykker
50 gram valnødder groft hakket

Bland de finthakkede porcini, hvidløg, valnødder og mascarpone sammen. Del osten på midten sådan at du får 2 stykker.Smør cremen på den ene halvdel- undlad at smører helt ud til siden – sådan ca. 1 cm mindre i diameter end osten.
Læg den anden skive ovenpå og tryk ned forsigtigt.Pak ind og opbevares i køleskab i 3 timer, eller natten over.
Tag osten ud af køleskabet i mindst 3 timer før servering. Top med sirup, friske figner ( hvis du kan få dem ellers brugt noget andet frugt ). Jeg serverede figner der havde ligget i lage, druer der var lavet sammen med siruppen samt kiks 🙂

Opskriften på siruppen – som bare er prikken over i’et :

400 ml sød frugtagtig vin, som du foretrækker. Jeg brugte fordi jeg ikke lige havde noget dessertvin – bare rød frugtsaft.
80 ml balsamico
150 g røde vindruer – jeg lod dem sidde på stilken
50 g brun farin
1 hel kanel stang

Læg alle ingredienser i en lille gryde, bring det i kog, skru ned og lad det små simre i 30 minutter, eller indtil det er sirupsagtig.
Hold øje med så det ikke brænder på! Hvis det ender med at reducere for meget og er for tykt, kan du blot tilføje en lille smule vand for at fortynde den.
Sæt det til afkøling før servering,smid kanelstangen ud.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *