Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Bagt sej med porre, mandler, æbler – samt limesovs

Bagt sej med porre, mandler, æbler – samt limesovs

Indimellem alt julemaden – har børnene i vuggestuen også brug for de helt almindelig retter. Var lidt sur på min fiskeleverandør i det jeg havde bestilt min fisk uden ben – og der var virkelig mange ben i – og det er små vuggestuebørn bare ikke gode til at spise. Så det tog lidt længere tid at ordne fisken. Normalt er retten hurtigt lavet – vi fik små ovnbagte kartofler til. Her ser du retten inden de kom i ovnen
Sej bagt med porre,mandler

Du skal bruge til 4 personer :

800 gram Sej – eller en anden hvid fisk – uden skind og ben
100 gram mandler – finthakket
8 stk porrer – skåret i skiver
1 æble skåret i tern
2 1/2 dl sojafløde – du kan bruge almindelig fløde
2 stk lime – den ene skal du bruge saften fra – den anden i skiver
salt/peber
Lidt olivenolie

Serveres med kartofler eller ris

Kom dine skiver af porrer i et ovnfast fad med lidt olie. Drys halvdelen af dine fint hakket mandler ovenpå. Så ligger du fisken ovenpå – drysser resten af mandlerne ovenpå samt æblet skåret i tern.Krydr med salt og peber – hæld fløden over og saften fra 1 lime. Tillsidst kommer du skiver af lime på. Kom fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 25-30 minutter.

Server retten med ovnbagte små kartofler eller kogte kartofler – ris smager også godt til.


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.