Bagt sej med porre, mandler, æbler – samt limesovs

Bagt sej med porre, mandler, æbler – samt limesovs

Indimellem alt julemaden – har børnene i vuggestuen også brug for de helt almindelig retter. Var lidt sur på min fiskeleverandør i det jeg havde bestilt min fisk uden ben – og der var virkelig mange ben i – og det er små vuggestuebørn bare ikke gode til at spise. Så det tog lidt længere tid at ordne fisken. Normalt er retten hurtigt lavet – vi fik små ovnbagte kartofler til. Her ser du retten inden de kom i ovnen
Sej bagt med porre,mandler

Du skal bruge til 4 personer :

800 gram Sej – eller en anden hvid fisk – uden skind og ben
100 gram mandler – finthakket
8 stk porrer – skåret i skiver
1 æble skåret i tern
2 1/2 dl sojafløde – du kan bruge almindelig fløde
2 stk lime – den ene skal du bruge saften fra – den anden i skiver
salt/peber
Lidt olivenolie

Serveres med kartofler eller ris

Kom dine skiver af porrer i et ovnfast fad med lidt olie. Drys halvdelen af dine fint hakket mandler ovenpå. Så ligger du fisken ovenpå – drysser resten af mandlerne ovenpå samt æblet skåret i tern.Krydr med salt og peber – hæld fløden over og saften fra 1 lime. Tillsidst kommer du skiver af lime på. Kom fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 25-30 minutter.

Server retten med ovnbagte små kartofler eller kogte kartofler – ris smager også godt til.


Related Posts

Ramsløgspesto lavet på en lidt anderledes måde…….

Ramsløgspesto lavet på en lidt anderledes måde…….

Min pesto lavet af ramsløg er lavet på en lidt anderledes måde – jeg rister nemlig mine ramsløg på en pande med olie – til de er helt sprøde og lækre. Det giver bare en helt anderledes dejlig smag – meget lækkert. Jeg bruger hellere […]

Tomat – abrikospesto

Tomat – abrikospesto

Lige for tiden kan jeg købe billige abrikoser på grønttorvet – så i dag prøvede vi en ny variant af pesto – den blev et hit . Vi fik den til brødet om eftermiddagen og til en fiskeret. Tror denne pesto vil være genial til […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *