Kanapéer eller fingermad

Kanapéer eller fingermad

Vi skal selvfølgelig have nogle små lækre snacks til Dronningens Nytårstale – små mundfulde uden risiko for at spilde på vores fine festtøj.

Det første spyd er :
Cherry tomater, Mozzarella, basilikum og Parmaskinke spyd -super enkelt – ved servering er der dryppet CREMA AL BALSAMICO: Balsamico cremer har en dejlig tyk konsistens

Nummer 2 er :

Saltet agurk med røget laks og høvlet peberrod

150 gram Røget laks – jeg har brugt filet royal
1/2 agurk
Hel peberrod – revet kan også bruges
1/2 tsk salt
Pinde

Skræl din agurk og skær den i mundrette stykker. Vend med salt og lad det stå i 15-20 minutter. Skyl saltet af i koldt vand og afdryp helt i en sigte. Skær laksen i små tern der passer til agurken. Læg laksen ovenpå agurken sammen med lidt høvlet peberrod og stik en pind igennem.

Nummer 3 er :
Små skaller med Guacamole, kylling samt tomatsalsa med chili og koriander

Du kan købe de små skaller færdige – skal du lave rigtig mange gør jeg det at jeg køber Tortilla wraps – skærer dem ud i små firkanter og bager dem i mini muffins forme.

Kylling/kalvekød, oksekød i strimler eller små stykker.

Guacamole:

1 avocado
saft af ½ citron
1 fed hvidløg
1 tsk fint salt
1/4 tsk friskkværnet peber
1 knsp cayennepeber
1/2 dl creme fraiche 18 %

Del din avocado, tag stenen ud og skrab ned i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend det hele sammen med en stavblender. Alternativt kan du mose grundigt med en gaffel eller i en morter. Smag til med salt og cayennepeber/chili.

Tomatsalsa:

DET SKAL DU BRUGE:
Rød chili
olivenolie
1 løg
salt
sort peber
sukker
1 bakke/250 g cherry- eller alm. tomat(er)
1 fed hvidløg
1 håndfuld fint hakket koriander – kan undlades

SÅDAN GØR DU:
Tomaterne hakkes groft. Løg, , koriander, hvidløg, chili hakkes meget fint. Smages til med krydderier, olie, så det virkelig smager, surt, sødt og kraftfuldt.

Kom lidt Gucamole i bunden af skallen – dernæst dit kød – salsa og pynt med lidt finthakket koriander.


Related Posts

Kyllingefarsbrød med feta,soltørret tomater samt bacon

Kyllingefarsbrød med feta,soltørret tomater samt bacon

Så fik vi et helt klart børnehit i denne her uge – nemlig farsbrød. Jeg laver det altid af kyllingefileterne som jeg hakker selv – jeg laver altid lidt ekstra så vi har til vores madpakker når de små skal på tur. 1000 g kyllinge […]

Dampede rødspættefileter i urtesovs med kogte kartofler

Dampede rødspættefileter i urtesovs med kogte kartofler

Dampede rødspættefileter i urtesovs med kogte kartofler samt salat med æbler/agurk vendt i en olie-/eddike dressing. Det var hvad de kære små fik serveret i vuggestuen i dag – Vera på 2 år har udnævnt retten til hendes nye ynglings-ret 🙂 Til 4 personer 500 […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *