Gryderet med oksebov, kartofler,knoldselleri & gulerødder

Gryderet med oksebov, kartofler,knoldselleri & gulerødder

Så fik vi en af børnenes ynglings retter – rigtig vintermad. Okseboven er skåret i tern og det er grøntsagerne også. Vi fik bare lidt brød til og friske agurker skåret i stave.

Du skal bruge til 4 personer :

1 kg oksebov – skåret i tern
Lidt mel
2 løg – i grove stykker
2 fed hvidløg – groft hakket
5 kviste timian
5 laurbærblade
Lidt olie
1/2 liter bouillon – kan være, okse,kalv eller grøntsag
2 dl vand eller øl – vi har bare brugt vand
4 gulerødder skåret i tern
1/2 knoldselleri skåret i tern
1 kg kartofler skåret i tern
salt-/peber
1 bundt persille hakket

Tilsæt lidt olie i en gryde og varm op – vend imens kødet i lidt mel blandet med salt/peber.
Tilsæt derefter kødet i gryden og svits det – derefter kommes løg, hvidløg,timian, laurbærblade samt salt/peber.
Lad det brune i et par minutter. Tilsæt vand og bouillon – skru ned og kom låg på. Lad kødet simre i ca 1 1/2 time eller til det er mørt og falder fra hinanden.

Skær gulerødder, kartofler og selleri i tern. Brun rodfrugterne på en pande med lidt olie – tilsæt dem derefter i gryden med kødet. Og lad dem simre med i 20 minutter.
Smag til med salt og peber. Ved servering drysses lidt fint hakket persille på.


Related Posts

Rabarber salat med kartofler, fennikel og dild – serveret med røget makrel

Rabarber salat med kartofler, fennikel og dild – serveret med røget makrel

Rabarber og kartofler klæder hinanden – og den her salat passer super godt med røget fisk. Men den fungere også rigtig godt sammen med grillet fisk. 4 personer 800 gram nye kartofler – kogte saft fra 1/2 citron 3 spsk olie 1 spsk honning flagesalt peber […]

Gulerods – dip – hummus eller en kold sovs

Gulerods – dip – hummus eller en kold sovs

Den her opskrift er den jeg bruger mest i vuggestuen-/børnehaven – kun overgået af hummus af kikærter. Jeg har flere varianter af den – alt efter hvad den skal bruges til. Som den er her smager den rigtig godt som et alternativ til hummus af […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *