Vi skal selvfølgelig have nogle små lækre snacks til Dronningens Nytårstale – små mundfulde uden risiko for at spilde på vores fine festtøj.
Det første spyd er :
Cherry tomater, Mozzarella, basilikum og Parmaskinke spyd -super enkelt – ved servering er der dryppet CREMA AL BALSAMICO: Balsamico cremer har en dejlig tyk konsistens
Nummer 2 er :
Saltet agurk med røget laks og høvlet peberrod
150 gram Røget laks – jeg har brugt filet royal
1/2 agurk
Hel peberrod – revet kan også bruges
1/2 tsk salt
Pinde
Skræl din agurk og skær den i mundrette stykker. Vend med salt og lad det stå i 15-20 minutter. Skyl saltet af i koldt vand og afdryp helt i en sigte. Skær laksen i små tern der passer til agurken. Læg laksen ovenpå agurken sammen med lidt høvlet peberrod og stik en pind igennem.
Nummer 3 er :
Små skaller med Guacamole, kylling samt tomatsalsa med chili og koriander
Du kan købe de små skaller færdige – skal du lave rigtig mange gør jeg det at jeg køber Tortilla wraps – skærer dem ud i små firkanter og bager dem i mini muffins forme.
Kylling/kalvekød, oksekød i strimler eller små stykker.
Guacamole:
1 avocado
saft af ½ citron
1 fed hvidløg
1 tsk fint salt
1/4 tsk friskkværnet peber
1 knsp cayennepeber
1/2 dl creme fraiche 18 %
Del din avocado, tag stenen ud og skrab ned i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend det hele sammen med en stavblender. Alternativt kan du mose grundigt med en gaffel eller i en morter. Smag til med salt og cayennepeber/chili.
Tomatsalsa:
DET SKAL DU BRUGE:
Rød chili
olivenolie
1 løg
salt
sort peber
sukker
1 bakke/250 g cherry- eller alm. tomat(er)
1 fed hvidløg
1 håndfuld fint hakket koriander – kan undlades
SÅDAN GØR DU:
Tomaterne hakkes groft. Løg, , koriander, hvidløg, chili hakkes meget fint. Smages til med krydderier, olie, så det virkelig smager, surt, sødt og kraftfuldt.
Kom lidt Gucamole i bunden af skallen – dernæst dit kød – salsa og pynt med lidt finthakket koriander.