Det gode vejr indbyder til dejlige dressinger og salat med alle sæsons råvarer 🙂
Meget ofte er en dressing lige prikken over i’et – og de er så nemme at lave og holder sig godt, at man udmærket kan lave et par forskellige og have stående på køl 🙂
Så her får du et bud på 3 af slagsen – alle vinaigrette
Rødløgsvinaigrette ( opskriften rækker til en salat til 4 personer )
1 spsk rødvinseddike
1/2 tsk rørsukker
1 dl rapsolie eller olivenolie
3 spsk rødløg – finthakket
2 spsk finthakket persille
salt- peber
Bland vineddike og sukker godt – rør olien i lidt af gangen. Bland løg og persille i – og tilsmag med salt og peber.
Tomatvinaigrette – rækker til en salat til 4 personer
4-6 stk. soltørret tomater i olie
1 fed hvidløg
1spsk. rødvinseddike
1/2 tsk. rørsukker
1 tsk. frisk rosmarin – ribbet og hakket
1 dl olivenolie
salt og peber
Hak tomater fint – kom dem i en skål sammen med de øvrige ting og stavblend det hele. Smag til med salt og peber.
Endnu et lækkert billede. Og vil give dig ret i at det er dressingerne der lige giver det sidst pift til salaten.
Jeg må indrømme at jeg ikke altid har været god til viniaigretter, men de sidste par år, er det gået bedre. Sjovt som vi ændre smagsløg med alderen 😀
Knus Låvise
Tak Låvise 🙂 Jeg håber du har mod på at lave den med æble.