Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Tomatsuppe bagt

Tomatsuppe bagt

I dag fik vi børnenes hitsuppe – nemlig bagt tomatsuppe.

Holger – Clara og 10 af de andre dejlige børn skulle på tur ned til mosen – hvor de skulle have brændenældesuppe – men de fik også dejlige madpakker med i tilfælde af at de ikke kunne lide suppen. Men både madpakke og suppe blev spist.

Imens de andre var på tur guffede vi den dejlige tomatsuppe med brød til.

Bagt tomatsuppe

4 personer

500 gram tomater

1 stort løg

1 hvidløg

2 spsk. æbleeddike

1 spsk. olivenolie

Salt og peber

1 liter vand

Lidt frisk Basilikum – eller 1 spsk. tørret

Skær tomaterne samt løg i grove tern- og kom dem i et ovnfast fad. Tilsæt hvidløg, eddike, olie salt og peber og vend godt rundt. Kom folie over fadet og bag ved 160 grader i ca. 1 time.

Tag fadet, og kom indholdet i en blender eller hæld det i gryde og brug en stavblender. Tilsæt lidt vand – basilikum og blend igen til en jævn suppe. Varm den forsigtigt op og tilsæt vand alt efter hvor tyk du ønsker den.

I vuggestuen erstatter vi noget af vandet med piskefløde – men det kan man jo gøre som man har lyst til.

Smag til med salt og peber.

Denne suppe kan uden piskefløde også spises kold på en varm sommerdag.

Også et lille billede af de dejlige madpakker som børnene havde med

madpakke til turen


Related Posts



3 thoughts on “Tomatsuppe bagt”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.