Så fik de kære børn prøvet noget nyt – stegt polenta med salat.
De fik det som en vegetarret men man kan sagtens lave det og servere det som tilbehør til en kødret.
Stegt Polenta med sprød salat
Polenta:
5 dl vand
Salt
100 gram polenta mel
½ dl olie – plus lidt ekstra til stegning
50 gram friskrevet parmesan
Saft fra 1 citron
Peber
Salat:
1 lille spidskål
2 æbler
1 håndfuld mandler
Et par dusk persille
Snit spidskål – æbler persille samt mandler fint. Jeg har blendet min salat fordi det var til lidt mindre børn.
Bland sammen – rør dressingen sammen og hæld over
Dressing:
½ dl æbleeddike
½ dl olie – jeg har brugt olivenolie
3 spsk. sukker (brug mere hvis du synes det er for surt)
Salt-peber
Bring vand – salt og ½ dl olie i kog – og kom derefter din polenta i under omrøring. Så den ikke klumper.
Kog polentaen igennem ved svag varme i 15-20 min til en tyk grød, husk at rører i den engang imellem så den ikke brænder på.
Tilsæt citronsaft og parmesan så grøden får en lind konsistent – lidt a la havregrød. Smag til med salt og peber. Hæld grøden i en smurt fad og stil det til afkøling i køleskabet så det bliver fast og sætter sig.
Du kan med fordel lave det dagen i forvejen.
Når den er afkølet kan du skærer polentaen ud i skiver og ristet det på panden sammen med lidt olie – ca. 3-5 min på hver side. Krydr med salt og peber og servere den med salaten og evt. noget feta eller gedeost, som en vegetarret , frokostret eller som tilbehør til en kødret.