Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Porre-pastinak-kartoffelsuppe – m/ topping af bagt pastinak og cashewnødder

Porre-pastinak-kartoffelsuppe – m/ topping af bagt pastinak og cashewnødder

Det er yderst sjældent det sker – men jeg løb tør for suppe i dag. Børnene spiste simpelthen så meget af suppen af den ikke slog til – de var tydeligvis ret vilde med smagen. Tror forklaringen er at jeg bagte pastinakken – og det gav bare lige en helt anden smag.

4 store bagekartofler
2 porrer
5 stk pastinak – husk at gemme til toppingen
7 dl hønsefond el grøntsagsfond
3 dl sojafløde eller almindelig fløde ( jeg bruger soya fordi jeg har rigtig mange mælkeallergiker )
4 spsk olie
1 tsk spidskommen
salt/peber
saften fra 1/2 citron
2 spsk cashewnødder
Lidt frisk merian eller oregano til pynt

Skræl pastinakkerne og kartoflerne og skær dem i tern. Rens porrerne godt og skær dem i skiver. Kom olien i en gryde og sauter kartofler samt porre uden de tager farve. Tilsæt spidskommen. Kom fond ved og lad det simre til kartoflerne er godt møre.
Læg pastinakkerne på et stykke bagepapir – hæld lidt olie over – krydr med lidt salt – og bag dem til de er gyldne og møre ved 200 grader i ca 15-20 min.
Rist cashewnødderne på en tør pande indtil de er gyldne – køl af og grovhak dem.
Kom de bagte pastinakker i suppen ( husk at gemme lidt til topping ) og blend suppen helt glat. Rør fløden i og varm suppen igennem uden den koger. Smag til med salt og peber og citronsaften.
Servere suppen med bagte pastinaktern, ristet cashewnødder og frisk merian/oregano – du kan evt komme 2 spsk græsk yoghurt på også.


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.