Kødboller bagt i ovnen m/gulerødder, porre, kartofler – estragonsauce

Kødboller bagt i ovnen m/gulerødder, porre, kartofler – estragonsauce

En rigtig god børneret – men den holder også til voksne 🙂 En stor favorit på jobbet også er den så nem en et at lave.
Dejligt med retter som indeholder det hele og kan laves i ovnen.
300 g gulerødder i skiver
2 porrer – skåret i skiver
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
3 kviste frisk estragon – hakket
5 dl hønsebouillon
2 ½ 3 dl fløde
2 løg
700 – 750 gram små kartofler – skåret halvt over

Varm olien i en gryde og svits gulerødder, porre, løg og kartofler et par minutter. Fordel grøntsagerne i et stort ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Tilsæt hakket estragon og hæld bouillon og fløde ved.

500 g hakket kyllingekød eller kalv/svin/okse
2 spsk. hvedemel
1 æg
1 fed hvidløg -presset
2 kviste frisk estragon
Salt og peber

Hak løget fint og rør det med kødet sammen med presset hvidløg, hakket estragon, hvedemel og æg. Krydr farsen med salt og peber.
Form farsen til kødboller – de skal være på størrelse med en golfbold. Læg kødbollerne i fadet til grøntsagerne. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader og steg i ca. 30-40  min. Vend kødbollerne når halvdelen af tiden er gået. Kartoflerne skal være møre !

Servere evt en grøn salat til .


Related Posts

Rabarber salat med kartofler, fennikel og dild – serveret med røget makrel

Rabarber salat med kartofler, fennikel og dild – serveret med røget makrel

Rabarber og kartofler klæder hinanden – og den her salat passer super godt med røget fisk. Men den fungere også rigtig godt sammen med grillet fisk. 4 personer 800 gram nye kartofler – kogte saft fra 1/2 citron 3 spsk olie 1 spsk honning flagesalt peber […]

Gulerods – dip – hummus eller en kold sovs

Gulerods – dip – hummus eller en kold sovs

Den her opskrift er den jeg bruger mest i vuggestuen-/børnehaven – kun overgået af hummus af kikærter. Jeg har flere varianter af den – alt efter hvad den skal bruges til. Som den er her smager den rigtig godt som et alternativ til hummus af […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *