Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Kødboller bagt i ovnen m/gulerødder, porre, kartofler – estragonsauce

Kødboller bagt i ovnen m/gulerødder, porre, kartofler – estragonsauce

En rigtig god børneret – men den holder også til voksne 🙂 En stor favorit på jobbet også er den så nem en et at lave.
Dejligt med retter som indeholder det hele og kan laves i ovnen.
300 g gulerødder i skiver
2 porrer – skåret i skiver
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
3 kviste frisk estragon – hakket
5 dl hønsebouillon
2 ½ 3 dl fløde
2 løg
700 – 750 gram små kartofler – skåret halvt over

Varm olien i en gryde og svits gulerødder, porre, løg og kartofler et par minutter. Fordel grøntsagerne i et stort ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Tilsæt hakket estragon og hæld bouillon og fløde ved.

500 g hakket kyllingekød eller kalv/svin/okse
2 spsk. hvedemel
1 æg
1 fed hvidløg -presset
2 kviste frisk estragon
Salt og peber

Hak løget fint og rør det med kødet sammen med presset hvidløg, hakket estragon, hvedemel og æg. Krydr farsen med salt og peber.
Form farsen til kødboller – de skal være på størrelse med en golfbold. Læg kødbollerne i fadet til grøntsagerne. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader og steg i ca. 30-40  min. Vend kødbollerne når halvdelen af tiden er gået. Kartoflerne skal være møre !

Servere evt en grøn salat til .


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.