Kikærte fladbrød med kartofler, aubergine, mandler og løg

Kikærte fladbrød med kartofler, aubergine, mandler og løg

Dejen som bliver lavet af kikærtemel, vand og olie – bruger jeg i vuggestuen til vores eftermiddagsmad hvor jeg laver kikærteknækbrød sammen med noget dip. Men nogen gange laver jeg så den her variant hvor jeg kommer lidt grøntsager på også får børnene også dip til. I det her tilfælde er det kartofler, løg samt aubergine og lidt mandler.

Til dejen skal du bruge :

5 dl kikærtemel, plus lidt ekstra når du skal rulle dejen ud

3 spsk. ekstra jomfruolivenolie

1 tsk. bagepulver

1 tsk. finkornet havsalt

1 dl vand

I en stor skål, røres mel, bagepulver og salt, tilsæt olivenolie og bland med hænderne, indtil olien er jævnt fordelt, tilsæt vand lidt efter lidt, arbejd vand i lidt efter lidt med hænderne – du kan have brug for mere eller mindre vand, afhængigt af dit mærke af mel. I sidste ende, skal din dej være smidig, men ikke alt for klistret. Form til en glat bold, smør lidt olie i din skål og dæk med et viskestykke – lad dejen hvile i skålen i 8-10 minutter.

Du kan vælge at bage brødet som det er nu med lidt olie, salt og evt med lidt hvidløg eller friske eller tørret krydderurter ved 220 gader i en forvarmet ovn i 15-18 min – eller til det er gyldent og sprødt.

Eller du kan gøre som vist på billedet at komme nogle meget fint skåret grøntsager på.

Her har jeg brugt kartofler skåret på et mandolinjern som jeg kom på brødet og derefter smurte med lidt olivenolie og lidt salt/peber. Bagte det ved 220 grader i en forvarmet ovn i 15-18 min. Derefter tog jeg det ud og lagde tynd skåret rødløg samt aubergine skiver på – auberginerne var nogle mini nogle af slagsen og indeholdte derfor ikke så meget vand.Jeg dryssede også noget finthakket rosmarin på – smurte igen med lidt olivenolie og så røg det igen ind i ovnen 10-13 minutter.

Tag det ud og drys lidt nødder eller ristet pinjekerner på.

Du kan bruge alle former for grøntsager – de skal blot være skåret meget fint. Grunden til at jeg bagte det første med kartoflerne på er at de skal have lidt længere tid. Så hvis du ikke bruger kartofler så skal brødet have Ca. 20-25 minutter. Eller til det er gyldent og sprødt.

Brødet smager rigtigt godt sammen med humus eller en anden form for dip – kan bruges som snacks til – øl – vin, drinks.


Related Posts

Rabarber salat med kartofler, fennikel og dild – serveret med røget makrel

Rabarber salat med kartofler, fennikel og dild – serveret med røget makrel

Rabarber og kartofler klæder hinanden – og den her salat passer super godt med røget fisk. Men den fungere også rigtig godt sammen med grillet fisk. 4 personer 800 gram nye kartofler – kogte saft fra 1/2 citron 3 spsk olie 1 spsk honning flagesalt peber […]

Ramsløgspesto lavet på en lidt anderledes måde…….

Ramsløgspesto lavet på en lidt anderledes måde…….

Min pesto lavet af ramsløg er lavet på en lidt anderledes måde – jeg rister nemlig mine ramsløg på en pande med olie – til de er helt sprøde og lækre. Det giver bare en helt anderledes dejlig smag – meget lækkert. Jeg bruger hellere […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *