Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Koldhævet glutenfri brød

Koldhævet glutenfri brød

Vi har indimellem børn med gluten allergi – så jeg bager naturligvis også brød til dem. Jeg synes at det glutenfri mel er lidt vanskeligt at arbejde med og brødet lidt tungt til tider. Så jeg har øvet mig i at bage det her kold hævet italienske inspireret brød af glutenfri mel. Brødet får en meget lækker sprød skorpe – dejen kan fint bages i en gryde også – hvilket jeg ikke har gjort lige her, men det bliver også et lækkert brød.

italiensk glutenfri brød

5 dl vand
20 gær 
1 spsk fiber Husk
2 tsk salt
400 g glutenfri mel, orange Finax
100 g glutenfri mel, grøn Finax
Lidt olivenolie til skålen/beholder

Hæld vand, gær og fiber Husk i en røreskål og rør et par minutter. Lad blandingen stå i 5 minutter til Husk´en er tyknet. Tilsæt herefter halvdelen af melet og de 2 tsk salt og rør det godt igennem. Tilsæt gradvist resten af melet mens du kontrollerer at dejen ikke bliver for fast, for så vil den ikke hæve ordentligt, og du vil ikke få den luftige struktur i brødet. Rør dejen i mindst 15 minutter på en maskine, så du får så meget elasticitet som muligt i dejen.

Jeg kommer min dej i en beholder med låg som jeg lige smører med lidt olivenolie. Så sættes den på køl i et døgn. Jeg tager min dej ud et par timer før jeg skal bage den så den ikke er iskold.

Jeg tænder ovnen på 250 grader – og når den ønsket temperatur er opnået tager jeg en bageplade og ligger et stykke bagepapir på – drysser lidt glutenfri mel på – og hælder min dej ud på pladen. Forsigtigt tager jeg en spartel og folder den så den får en form af et brød. Pas på at du ikke rører for meget ved dejen for så går alt den fine luft ud af den.

Bagepladen sættes i ovnen og bages Ca 30 – 40 min . Brødet skal være helt afkølet inden du skærer af det – ellers vil det blive klistret indeni.

 

Den anden metode er et sætte en gryde med låg i ovnen på 250 grader. Gryden skal være helt gennemvarm inden brødet kommes i.

Hæld nu forsigtigt brødet over i den varme gryde, så du ikke trykker for meget luft ud af brødet. Stil den hurtigt i ovnen, læg låget på og bag i 30 min under låg. Herefter tages låget af og ovnen stilles ned på 230 grader og brødet bages yderligere 15 min.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *