Honning marineret svinekam m/ kartofler og dampet broccoli samt kold mandel/senneps sovs – det var hvad vi fik sidst på ugen. Jeg fik hjælp i køkkenet i dag – nemlig af min gode ven Holger som syntes det var langt sjovere at hjælpe mig fremfor at være på legepladsen. Holger havde travlt – han skulle skylle broccoli også ville han så gerne lave den kolde sovs – fordi så må han bruge min maskine til at hakke det hele på. Så den dressing med mandel-honning-sennep er én han har lavet – men fordi vi også skulle bruge noget af den til sovs – blandede vi noget yoghurt i ……….Senere på dagen hjalp han også med at dække vores eftermiddagsvogne………
Marinade til svinekammen :
1 dl olivenolie
saft og skal fra 1 citron
2 tsk. dijonsennep
2 spsk. flydende dansk honning
En lille håndfuld persille
salt og peber
Bland alle ingredienserne sammen i en pose og kom kødet heri. Læg posen i køleskabet i min. 4 timer. (husk at juster mængden af marinade, alt efter hvor meget kød der bruges)
Svinekammen røg i ovnen ved 200 grader i 1 1/2 time – og blev serveret med dampet broccoli – kogte nye kartofler samt vores mandel – honning – sennepsdressing oprørt med lidt yoghurt/cremefraiche.