Spis den her Ragout med en skøn salat til.
Utrolig lækker vegetarret som vores 64 børn elsker.
Til 4 personer
300 gram sortøjebønner
Eller 600 gram fra dåse
5 fed hvidløg
2 kviste rosmarin
Grøntsagsbouillon til kogning
Læg bønnerne i blød i koldt vand natten over . Hæld vandet fra – kog bønnerne under låg sammen med hvidløg, rosmarin samt grøntsagsbouillon. Koges indtil de er møre kan godt tage 45 minutter. Tilsæt mere vand hvis de er ved at blive tørre.
Ragout
750 gram skrællet kartofler skåret i tern
500 gram knoldselleri skåret i tern
2 porre skåret i skiver
1 kvist Rosmarin, 2 fed hvidløg
Olivenolie til selleri samt porre
Salt/ peber
Kog kartoflerne i vand med salt, rosmarin samt toppen fra porrerne , – de skal være møre uden at de koger ud.
Bag de små tern af selleri i ovnen med lidt olie samt salt – indtil de er gyldne og møre.
Kom porrerne på panden med lidt olie, salt og peber – svits til de er klare.
Ved servering bland porre, selleri, bønner samt kartofler sammen med pesto (basilikum eller løvstikke ).
Smag til med salt & peber.
Giv parmesan til og server med en dejlig sprød grøn salat til.