Vuggestuebørn & voksne kan godt lide tarteletter med grøntsager – det opdagede vi i dag. Vi kom alle de nye friske grøntsager i – grønne asparges, hvide asparges, ærter, nye gulerødder og sommer spidskål 🙂
Vi brugte til 4 personer :
5 dl hønsefond eller bouillon
20 gram hvedemel
20 gram smør
1 æggeblomme
1/2 dl piskefløde
saft og skal fra 1/2 citron
salt/peber
4 grønne asparges samt 4 hvide ( knæk de enderne af de grønne og hvide asparges, samt skræl de hvide )
1/2 spidskål
1/2 kg ærter
1/2 kg gulerødder i tern
1/2 bundt kørvel – fint hakket
12 tarteletter
Lun din hønsefond/bouillon i en gryde – smelt smørret i en anden gryde, og tilsæt mel under omrøring – så du får en smørbolle. Tilsæt den lune fond/bouillon – og kog sovsen op under piskning. kog den igennem i 5-6 min. Rør piskefløde og æggeblomme sammen – og pisk det i sovsen og kog det igennem i 3 min. Smag til med citronsaft/skal, salt og peber.
Snit asparges og spidskål fint – skær gulerødder i tern, kom alle grøntsager i sovsen også ærterne – og lad dem koge med i 2 min. Tag gryden af varmen, kom kørvel i.
Lun dine tarteletter ved 200 grader med bunden opad i 3 min – fyld de sovs i.
Jeg pyntede med lidt grønne rå asparges skåret i fine strimler samt lidt hakket kørvel.
Nøj, hvor ser de lækre ud. Tarteletter er normalt ikke lige min kop te, men de sædvanlige blege udgaver med høns i asparges er bare heller ikke særligt spændende. Sådan en farvestrålende frækkert kunne jeg til gengæld godt bruge.
Mange tak – de smagte også helt fantastisk – og de kære børn har allerede spurgt om de snart skal have dem igen 🙂 Jeg havde dog undladt den dag alle mælkeprodukter – fordi vi har rigtig mange børn med allergi.