Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Æggekage bagt i ovnen – med nye kartofler, spinat samt ristet rugbrød og ærtemos

Æggekage bagt i ovnen – med nye kartofler, spinat samt ristet rugbrød og ærtemos

Så blev der lige tilføje en ny favorit ret til vuggestuemenuen – ikke at vi har fået æggekage før, dog har vi aldrig fået det med spinat og ærtemos.
Jeg bager den i ovnen – det er altså nemmere når man som jeg skal lave det til mange børn.

Æggekage med nye kartofler og spinat

4 personer

1 løg – snittet fint
250 gram frisk spinat
400 gram kogte nye kartofler
Salt/peber
10 æg
2 dl letmælk – Jeg undlader mælken for vi har mange børn med mælkeallergi

Snit løget fint og skær kartoflerne ud i små tern. Sauter løg og kartofler i lidt fedtstof på en pande.
Krydr med salt og peber. Skyl din spinat godt og kom den på panden. Sluk for varmen på din pande.
I en skål piskes de 8 æg sammen. Tag et ovnfast fad og smør det lidt med smør eller olie – hæld kartofler,spinat blandingen i fadet – hæld de sammen pisket æg over. Kom æggekagen i en forvarmet ovn på 200 grader i 15-20 minutter, eller indtil æggemassen har sat sig og er let gylden på toppen.

Servere med ristet rugbrød – hakket purløg, agurker og tomat.
Vi fik ydermere en ærtemos som bestod af blendet ærter ca 500 gram, 1 fed hvidløg, salt/peber og saften fra 1 citron


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.