Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Rugbrødsboller – gode til madpakken

Rugbrødsboller – gode til madpakken

Opskriften stammer helt tilbage fra min skoletid – hvor man havde husgerning og ikke hjemmekundskab 🙂 Den virker bare hver gang – bollerne bliver rigtig dejlige bløde og er meget velegnet til de meget små børn.  Rugbrødsboller

Rugbrødsboller
ca 10 stk

4 dl lunkent vand
25 g gær
1 spsk olivenolie
1/4 tsk rørsukker
1/4 tsk groft salt
200 g durrummel
300 g rugmel
50 g hvedemel
Evt birkes eller anden form for pynt

Hæld vand og olie i en skål. Tilsæt sukker, salt og gær og rør det godt ud. Tilsæt melet og ælt dejen godt.Lad dejen hæve tildækket 1½ time.
Form dejen til en tyk pølse, skær den i skiver og formboller. Alternativt kan du fx komme dejen i andre forme ( muffinsforme af silikone eller metal – husk at smøre godt) Lad bollerne efterhæve i 30 min. Bages i en forvarmet ovn ved 175 gr. i 10-15 min.(bagetiden afhænger naturligvis af størrelsen) Du kan evt lade bollerne afkøle under et fugtigt viskestykke.
Jeg havde i dag valgt at pynte bollerne med birkes.


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *