Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Børn elsker boller i karry – her er en meget børnevenlig én af slagsen

Børn elsker boller i karry – her er en meget børnevenlig én af slagsen

Det her skal du bruge:

300 g hakket kalv & flæsk – eller hakket kylling ( det bruger jeg i vuggestuen )

1 tsk salt

Lidt peber

1 dl havregryn

1 æg

2-3 dl mælk

0,5 l vand

2 spsk olie

1 løg fint hakket

1 æble i små tern

2-3 tsk karry (afhængigt af typen)

2 spsk mel

4 dl bouillon fra kødbollerne

Kødbollerne : Det hakkede kød røres sammen med saltet. Tilsæt derefter lidt peber
og havregryn. Rør godt rundt, ægget tilsættes, rør det hele godt ud i
farsen. Tilsæt til sidst mælken lidt efter lidt.

Sæt farsen i køleskabet imens ingredienserne til sovsen gøres klar og risene sættes over.

Løget fint hakkes og sauteres i olie uden at tage farve. Karry drysses i og ristes let af ved svag varme. Tilsæt herefter æblet i små tern. Rør sammen og kom mel i gryden. Rør godt rundt.

Sæt gryden til side og bring den 0,5 l vand i kog. Tag farsen ud af køleskabet og sæt små runde boller af i vandet med en lille spiseske eller en teske. Lad bollerne simrer et par min i vandet. De stiger op til overfladen når de er færdige.

Sigt vandet fra kødbollerne over i en skål og hæld lidt efter lidt af det i karryblandingen under omrøring. Kog sovsen let igennem og smag den til. Anret kødbollerne i et fad og hæld sovsen over. Servér med kogte ris.

Denne dag i vuggestuen fik vi også revet courgetter , æbler i tern samt gulerødder i meget tynde skiver til retten.


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.