Vi har holdt fastelavn i dag – med pølsehorn, pizzasnegle samt kyllinglår og en masse knasende grønt. Men vi har selvfølgelig også fået fastelavnsboller i flere varianter – vi har fået med creme og remonce, nogen uden ,nogle med glasur og andre helt almindelige som en fødselsdagbolle også har vi også fået laktosefrie boller ………. Opskriften her er på en fastelavnsbolle som du selv kan variere som du har lyst til, den stammer fra min svigermors som er 74 år – da hun som ganske ung var på husholdningsskole 🙂 Den virker bare hver gang – blød og lækker og fyldt med det dejligste fyld.
Opskriften er til 12 – 15 boller alt efter hvor store du laver dem.
Dej:
350 – 400 gram mel
200 gram blødt smør
1 1/2 dl. mælk
25 gram gær
1 spsk. rørsukker
1/2 tsk. kardemomme
1 æg (sammenpisket)
(1 æg til pensling)
Del dejen i 2 og rul ud i et aflangt stykke, deles i store firkantede felter. Fordel creme og remonce på felterne.
Sæt bollerne på bageplade med lukningen nedad.
Lad bollerne hvile 20 min. pensles med æg og bag dem ca. 15 min. i 190 grader forvarmet ovn. (varmluft)
Kom glasur eller smeltet chokolade på de afkølet boller.
Tip ! Du kan tilsætte 50 gram mørk chokolade eller blød nougat i den varme sovs(creme),