Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Fastelavnsboller med creme og remonce – svigermors opskrift fra husholdningsskolen

Fastelavnsboller med creme og remonce – svigermors opskrift fra husholdningsskolen

Vi har holdt fastelavn i dag – med pølsehorn, pizzasnegle samt kyllinglår og en masse knasende grønt. Men vi har selvfølgelig også fået fastelavnsboller i flere varianter – vi har fået med creme og remonce, nogen uden ,nogle med glasur og andre helt almindelige som en fødselsdagbolle også har vi også fået laktosefrie boller ………. Opskriften her er på en fastelavnsbolle som du selv kan variere som du har lyst til, den stammer fra min svigermors som er 74 år – da hun som ganske ung var på husholdningsskole 🙂 Den virker bare hver gang – blød og lækker og fyldt med det dejligste fyld.

 

Opskriften er til 12 – 15 boller alt efter hvor store du laver dem.

Dej:
350 – 400 gram mel
200 gram blødt smør
1 1/2 dl. mælk
25 gram gær
1 spsk. rørsukker
1/2 tsk. kardemomme
1 æg (sammenpisket)
(1 æg til pensling)

Creme:
Vanilje, kornene fra en ½ vaniljestang
1 æg
25 g rørsukker
2 spsk maizena
2½ dl mælk
75 g hakkede smuttede mandler – kan undlades
Remonce:
100 g sukker
100 g marcipan
100 g smør
Dej:
Opløs gæren i mælken. Bland mel og smør i en skål. Pisk ægget med salt,  1/2 tsk. kardemomme og sukker og bland det med mælken. Ælt melblandingen og mælkeblandingen godt sammen. Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve i en time.
Creme:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æg, sukker, maizena og vanilje godt sammen. Varm mælken til lige under kogepunktet og bland den med æggeblandingen. Hæld blandingen af æg og mælk tilbage i gryden og opvarm mens du pisker, til cremen bliver tyk. Vend de hakkede mandler i og lad cremen køle af.
Remonce:
Rør sukker og marcipan sammen. Tilsæt så smør lidt efter lidt til det er rørt helt ud i massen. Pas på du ikke rører for længe da den så vil blive for flydende når den bages.

Del dejen i 2 og rul ud i et aflangt stykke, deles i store firkantede felter. Fordel creme og remonce på felterne.

Sæt bollerne på bageplade med lukningen nedad.
Lad bollerne hvile 20 min. pensles med æg og bag dem ca. 15 min. i 190 grader forvarmet ovn. (varmluft)

Kom  glasur eller smeltet chokolade på de afkølet boller.

Tip ! Du kan tilsætte 50 gram mørk chokolade eller blød nougat i den varme sovs(creme),


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *