Gulerodssalat med appelsin,fennikel samt radiser – er så super lækker til fisk.
Forleden aften fik jeg dampet rødtunge samt den her salat, det nye var radiserne som jeg normalt ikke kommer i – men det smagte dejligt.
Salat til 4 personer
4 store gulerødder
1 skalotteløg
1/4 fennikel
1 appelsin – du skal bruge “kødet” skåret i fine stykker
Saften fra 1 appelsin – samt revet skal
3 spsk. olivenolie
1-2 spsk. sherryeddike
Lidt sukker, salt & peber
Hakket dild eller bredbladet persille, frisk koriander,kørvel
Gør gulerødderne i stand og skær dem enten i fine tern eller meget tynde skiver. Snit skalotteløg og fennikel meget fint. Kom grøntsagerne i en skål og bland dem med olie,appelsinskal-/saft. Smag til med eddike, sukker, salt samt peber.
Vend dine tynde appelsiner i , masser af frisk hakket krydderurter – lige inden du servere din salat. Jeg havde så i dag valgt også at bruge 6 stk radiser skåret i meget tynde skiver.
Lidt rodet på det her foto :