Svensk pølseret – et hit blandt børn og – og på travle hverdage. I løbet af 30 minutter kan du stå med en ret, som både du og dine børn vil elske. Jeg synes godt retten kan blive lidt ensom, så jeg kan godt lide at få lidt salat til.
4 personer
1 kg kartofler
2 løg
1 fed hvidløg
Olie
1 tsk paprika
Lidt chili
2 spsk. ketchup
1 dåse tomatpuré (140 g)
400 – 500 g Brunch pølser
3 dl mælk
1 dl piskefløde
1-2 spsk. æblecidereddike
salt og peber
purløg
Kog kartoflerne møre. Lad dem køle af, pil dem og skær dem i skiver.
Hak løg og hvidløg og svits dem i lidt olie i en gryde, indtil de er gyldne. Tilsæt paprika, snittet chili, tomatkoncentrat, ketchup og svits et øjeblik.
Kom mælk og fløde i gryden og vend rundt. Kom kartoflerne i saucen og lad retten simre sammen i 5 minutter.
Skær pølserne i skiver og steg dem sprøde på en pande i lidt olie.
Kom de stegte pølser i gryderetten og kog forsigtigt igennem.
Tilsæt evt. lidt mere mælk eller vand, hvis saucen er blevet for tyk.
Smag til med æblecidereddike, salt og peber.
Server med et drys hakket purløg.
Salat med broccoli – se opskriften her http://kammerfruenogfedtegreven.dk/broccolisalat-med-toerret-frugt-blodappelsin-roedloeg-samt-noedder/