Kartoffel-Porresuppe med torsk

Kartoffel-Porresuppe med torsk
Jeg har lige som  mange andre været ramt af en ordentlig gang influenza – så jeg er indtaget en del suppe i den forgangne uge . Men i dag fandt jeg lidt torsk i fryseren som jeg så serveret sammen med suppen. Lækkert 🙂
Foto er fra én dag hvor vi fik retten i vuggestuen.
Du skal bruge:

400 g kartofler
300 g porrer
50 g smør
1 liter hønsefond eller grønsagsbouillon
1,5 dl fløde
2 fed hvidløg
Et par kviste timian
2 spsk. æblecider
Salt og friskkværnet peber
Eventuelt bacon til topping

Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker, og rens porrene og snit dem i ringe. Pil og hak hvidløgene, kom dem i en rummelig gryde og svits dem i smør. Tilsæt grøntssagerne og sauter dem ved svag varme. Kom hønsefond, fløde, æblecider og krydderier i gryden, og kog godt igennem til alt er mørt. Svits bacon imens på en varm pande, og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. Stavblend suppen, og eventuel sigt den, til den er helt glat. Server suppen rygende varm med et drys bacon på toppen.
Eller du kan som jeg har gjort i dag – serveret et lille stykke torsk som er svøbt med bacon eller parmaskinke . Jeg stegte torsken på panden – krydret med salt/peber. Du kan også bage din torsk i ovnen.

Related Posts

MadbloggerUdfordringen #4: Miso marineret torsk med pak choy samt bøgehatte

MadbloggerUdfordringen #4: Miso marineret torsk med pak choy samt bøgehatte

MadbloggerUdfordringen #4: Miso marineret torsk med pak choy samt bøgehatte. Mit bidrag til MadbloggerUdfordringen #4– er en miso marineret torsk. Torsken er leveret af skagenfood.dk – jeg vidste ikke hvilken fisk jeg fik tildelt . Min store udfordring er at jeg normalt blogger om mad til børn […]

Cremet kartoffel – gulerodsuppe med cashewnødder

Cremet kartoffel – gulerodsuppe med cashewnødder

Farven på den her suppe får vores tanker hen på varmere vejr og masser af solskin . Det er cashewnødderne der gør suppen lækker cremet. Suppen var et stort hit hos samtlige børn på jobbet. Den er også meget børnevenlig både i smag og konsistens. […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *