Når varmen melder sig så finder vi de lidt mere sommerlette retter frem til børnene. Det gælder også retterne til om eftermiddagen. Børnene får altid frisk frugt og grønt – og i reglen får de oftest brød. Så her er mit bud på en mere let udgave af eftermiddagsbrødet – kombineret med hvad vi ellers havde af grønt fra køleskabet samt fryseren. De kan også bruges til snacks til de voksne 🙂
Butterdej og pesto havde vi i fryseren – og de øvrige ting er noget vi stort set altid har .
Vi brugte en pakke butterdej – tomater – flødeost – lidt frisk oregano – samt olie.
Men du får selvfølgelig lige opskriften på pestoen…………
Pistaciepesto – den kan bruges til alt muligt andet end lige det her .
ca. 70- 100 g pistacienødder
1 bundt basilikum
50 g parmesan ost
1 fed hvidløg
peber
olie
Det hele blendes sammen – ligesom en normal pesto. Smag til med peber.
Så tager du dine butterdejsplader – rul den evt. lidt. Smør pesto på den ene halvdel – vend den anden halvdelen over – klap det lidt sammen – og skær ud i 2 cm strimler. Drej dem rundt og læg på en bageplade med bagepapir. Jeg penslede med lidt vand også havde jeg gemt en lille smule pistacienødder ( fint hakket ) til pynt – drys dem over og bag ved 180 grader indtil de er gyldne.
Tomattarteletter – eller hvad vi nu skal kalde dem 🙂
Der tog jeg et glas som passede nogenlunde til tomatens størrelse – og stak dejen ud – læg på en bageplade med bagepapir – prik derefter med en gaffel.Så smurte jeg lidt flødeost på – skar tomaterne i skiver og lagde ovenpå. Dryppede med lidt olie og frisk oregano samt salt – tørret oregano fungere også. Bages ved 180 grader i ca. 15-20 min – alt efter størrelsen. Jeg har før lavet dem med revet ost i stedet for flødeost – det smager også super godt – specielt en emmentaler 🙂