Vi har jo ikke de vildeste midler til at indkøbe færdige Cheese Dippers – og børnene kan rigtig godt lide dem til enten en tur eller til om eftermiddagen. Derfor bager vi selv dem og rører en meget enkelt dip sammen- og de bliver spist med største velbehag. Nogen af børnene kan faktisk bedst lide dippen med agurker………
Dippers med ost
Ca. 50 – 60 små stykker Dippers ( brød stænger )
2,5 dl vand – 15 g gær – 7 del mel (eventuelt groft spelt ) – 2 tsk. salt – 5 spsk. oliven olie
Udrør gæren i vand og rør det sammen med halvdelen af melet, kom olie og salt i, rør det rigtig godt – jeg bruger en maskine men dejen kan også røres i hånden. Hæld resten af melet i løbende , indtil dejen er blød og nem at ælte. Ælt dejen rigtig godt igennem og lad det hæve tildækket cirka 20-25 min.
Rul det ud i den form du ønsker de skal have- de hæver til dobbelt størrelse under bagningen – pensel dem med vand. De kommer næsten aldrig til at ligne dem du køber fra supermarkedet .
Varm ovnen op til 200 grader og stil dem i midten af ovnen i cirka 15 min alt efter din ovn.
Ostedippen:
Normalt ville jeg have brugt halvt græsk yoghurt & halvt flødeost men i dag blev osten rørt af halvt creme fraiche & halvt fetaost . Det skal blot blandes sammen i en skål også er det klar til servering.
Mums det lyder virkelig lækkert. Og som noget jeg kunne overveje, har altid været for nærig til at købe de færdigpakkede i butikkerne
Rigtig god ide søde