Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Cheese dippers på den nemme og gode måde

Cheese dippers på den nemme og gode måde

Vi har jo ikke de vildeste midler til at indkøbe færdige Cheese Dippers – og børnene kan rigtig godt lide dem til enten en tur eller til om eftermiddagen. Derfor bager vi selv dem og rører en meget enkelt dip sammen- og de bliver spist med største velbehag. Nogen af børnene kan faktisk bedst lide dippen med agurker………

Dippers med ost

Ca. 50 – 60  små stykker Dippers ( brød stænger )

2,5 dl vand – 15 g gær – 7 del mel (eventuelt groft spelt ) – 2 tsk. salt – 5 spsk. oliven olie

Udrør gæren i vand og rør det sammen med halvdelen af melet, kom olie og salt i,  rør det rigtig godt – jeg bruger en maskine men dejen kan også røres i hånden. Hæld resten af melet i løbende , indtil dejen er blød og nem at ælte.  Ælt dejen rigtig godt igennem og lad det hæve tildækket cirka 20-25 min.

Rul det ud i den form du ønsker de skal have- de hæver til dobbelt størrelse under bagningen  – pensel dem med vand. De kommer næsten aldrig til at ligne dem du køber fra supermarkedet .

Varm ovnen op til 200 grader og stil dem i midten af ovnen i cirka 15 min alt efter din ovn. 

Ostedippen:

Normalt ville jeg have brugt halvt græsk yoghurt & halvt flødeost men i dag blev osten rørt af halvt creme fraiche & halvt fetaost . Det skal blot blandes sammen i en skål også er det klar til servering.1 thought on “Cheese dippers på den nemme og gode måde”

  • Mums det lyder virkelig lækkert. Og som noget jeg kunne overveje, har altid været for nærig til at købe de færdigpakkede i butikkerne

    Rigtig god ide søde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *