Risboller af kogte brune ris med græskar, forårsløg – Tamarind dip

Risboller af kogte brune ris med græskar, forårsløg – Tamarind dip

Disse risboller er lavet af kogte brune ris – de kan laves hvis du har en rest ris tilbage og lige har lyst til noget anderledes tilbehør. I vuggestuen  bruger dem om eftermiddagen som en lille snack lavet af rester af ris – de kan selvfølgelig også bruges som et vegetar måltid da de serveres lune eller de kan serveres sammen med fisk. De kan selvfølgelig laves med alle mulige rester – den her udgave er rester af ris og græskar 🙂

Sådan ca. 15 stk.

1 spsk. olivenolie
220 gram hakkede græskar uden skræl
2 fed hvidløg
1 tsk. Tamarind
1 spsk. flydende honning
2 tsk. stødt spidskommen

ca. 320 gram kogte brune ris, andre ris typer kan også bruges
2 spsk. jordnøddesmør

1 stort forårsløg, finthakket
1 bladselleri, skåret i tern
2 tsk. Tamarind
2 tsk. ris eddike
1 tsk. friskrevet ingefær

30-40 gram sesamfrø

Varm olivenolien i en stor sauterpande og kom græskar, hvidløg, tamarind, spidskommen og honning i .Steg i 15 minutter indtil de er bløde – mash græskar lidt . Rør ris med jordnøddesmør, forårsløg, bladselleri , tamarind, eddike og ingefær. Rul til kugler omkring golfbold størrelse, rul derefter i sesamfrø. Opvarm ovnen til 180C . Spray evt. let med lidt olie og bages i 25-30 minutter, indtil de er gyldne. Nydes med en sauce af tamari eller sød chili sauce eller hummus og lidt skiver avocado.


Related Posts

Minestronesuppe

Minestronesuppe

I fredags – hvor det var varmt fik vi Minestronesuppe – det var på menuen som er planlagt en del før. Så jeg var spændt på om de kære små orkede at spise suppen i varmen. Men det gjorde de – og meget overraskende med […]

Sursød Caponata

Sursød Caponata

Caponata er grøntsagsret, som stammer fra Sicilien. Fra tid til anden spises den også sammen med fisk eller med fisk i. Hvad angår grøntsagerne er auberginen altid omdrejningspunktet sammen med tomaterne. Der findes der utallige lokale varianter af denne stegte eller bagte sag på Sicilien. Den […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *