Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Risboller af kogte brune ris med græskar, forårsløg – Tamarind dip

Risboller af kogte brune ris med græskar, forårsløg – Tamarind dip

Disse risboller er lavet af kogte brune ris – de kan laves hvis du har en rest ris tilbage og lige har lyst til noget anderledes tilbehør. I vuggestuen  bruger dem om eftermiddagen som en lille snack lavet af rester af ris – de kan selvfølgelig også bruges som et vegetar måltid da de serveres lune eller de kan serveres sammen med fisk. De kan selvfølgelig laves med alle mulige rester – den her udgave er rester af ris og græskar 🙂

Sådan ca. 15 stk.

1 spsk. olivenolie
220 gram hakkede græskar uden skræl
2 fed hvidløg
1 tsk. Tamarind
1 spsk. flydende honning
2 tsk. stødt spidskommen

ca. 320 gram kogte brune ris, andre ris typer kan også bruges
2 spsk. jordnøddesmør

1 stort forårsløg, finthakket
1 bladselleri, skåret i tern
2 tsk. Tamarind
2 tsk. ris eddike
1 tsk. friskrevet ingefær

30-40 gram sesamfrø

Varm olivenolien i en stor sauterpande og kom græskar, hvidløg, tamarind, spidskommen og honning i .Steg i 15 minutter indtil de er bløde – mash græskar lidt . Rør ris med jordnøddesmør, forårsløg, bladselleri , tamarind, eddike og ingefær. Rul til kugler omkring golfbold størrelse, rul derefter i sesamfrø. Opvarm ovnen til 180C . Spray evt. let med lidt olie og bages i 25-30 minutter, indtil de er gyldne. Nydes med en sauce af tamari eller sød chili sauce eller hummus og lidt skiver avocado.


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.