Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Kyllingefrikadeller med spidskål

Kyllingefrikadeller med spidskål

Kyllingefrikadeller – det får vi ofte i vuggestuen – enten som en lun ret til vores rugbrødsdag eller med mange slags forskellig tilbehør til. Dog har jeg aldrig lavet det med spidskål – så jeg var lidt spændt på hvad børnene syntes om det. De var mere end almindelig glade for kålen – så glade at mange af dem valgte at spise kål og sovs med en ske – måske var det fordi jeg havde valgt ikke at lave en opbagt sovs 🙂 . Der er bare nogle retter der holder …. og det her er én af dem !

Kyllingefrikadeller

600 g hakket kylling

2 dl havregryn

1 groftrevet gulerod

1 fed hvidløg

1 lille hakket løg

1/2 -1 groftrevet courgette ( alt efter størrelsen )

1 æg

1/2 rød chili fintsnittet

Salt og frisk kværnet sort peber

Smør/olie til stegning

Det hele røres bare godt sammen, lad farsen hvile i 30 minutter. Form og steg til de er gennemstegte og lækre. Tag en lille tester for at tjekke at de er helt gennemstegt.

Spidskål som jeg valgte ikke at lave i en opbagt sovs……..

1/2  spidskål.  Ca. ½ l vand.  2 dl. minimælk/sødmælk/fløde. Salt. saften fra 1/2 citron. Lidt smør

Sådan gør du: Spidskålen snittes fint og koges i letsaltet vand i 10 min. Vandet sies fra og gemmes. Smelt lidt smør i en gryde – tilsæt spidskålen og vend det rundt Tilsæt fløde/mælk og lidt af vandet fra kålen. Sovsen smages til med salt, peber og citronsaft. Giv sovs og kål et kort opkog på ca. 2 min.

Jeg dryssede lidt grønt over – det kan være purløg, persille eller som her ærteskud.

Vi fik dejlige nye kartofler til .


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.