Kyllingefrikadeller med spidskål

Kyllingefrikadeller med spidskål

Kyllingefrikadeller – det får vi ofte i vuggestuen – enten som en lun ret til vores rugbrødsdag eller med mange slags forskellig tilbehør til. Dog har jeg aldrig lavet det med spidskål – så jeg var lidt spændt på hvad børnene syntes om det. De var mere end almindelig glade for kålen – så glade at mange af dem valgte at spise kål og sovs med en ske – måske var det fordi jeg havde valgt ikke at lave en opbagt sovs 🙂 . Der er bare nogle retter der holder …. og det her er én af dem !

Kyllingefrikadeller

600 g hakket kylling

2 dl havregryn

1 groftrevet gulerod

1 fed hvidløg

1 lille hakket løg

1/2 -1 groftrevet courgette ( alt efter størrelsen )

1 æg

1/2 rød chili fintsnittet

Salt og frisk kværnet sort peber

Smør/olie til stegning

Det hele røres bare godt sammen, lad farsen hvile i 30 minutter. Form og steg til de er gennemstegte og lækre. Tag en lille tester for at tjekke at de er helt gennemstegt.

Spidskål som jeg valgte ikke at lave i en opbagt sovs……..

1/2  spidskål.  Ca. ½ l vand.  2 dl. minimælk/sødmælk/fløde. Salt. saften fra 1/2 citron. Lidt smør

Sådan gør du: Spidskålen snittes fint og koges i letsaltet vand i 10 min. Vandet sies fra og gemmes. Smelt lidt smør i en gryde – tilsæt spidskålen og vend det rundt Tilsæt fløde/mælk og lidt af vandet fra kålen. Sovsen smages til med salt, peber og citronsaft. Giv sovs og kål et kort opkog på ca. 2 min.

Jeg dryssede lidt grønt over – det kan være purløg, persille eller som her ærteskud.

Vi fik dejlige nye kartofler til .


Related Posts

Stegt Polenta med sprød salat af spidskål,æbler,mandler

Stegt Polenta med sprød salat af spidskål,æbler,mandler

Så fik de kære børn prøvet noget nyt – stegt polenta med salat. De fik det som en vegetarret men man kan sagtens lave det og servere det som tilbehør til en kødret. Stegt Polenta med sprød salat Polenta: 5 dl vand Salt 100 gram […]

Forårsruller med store rejer

Forårsruller med store rejer

Forårsruller med rejer – det får vi ikke så ofte. Men en stor del af børnene er på sommerferie lige nu så det giver plads til lidt luksus for dem der er tilbage. Normalt får vi forårsruller enten som vegetar eller hakket kød. Vi fik […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *