Holger’s rabarber – tomatketchup

Holger’s rabarber – tomatketchup

Holger er én af drengene i vuggestuen – han er lidt over 2 år og en meget flittig gæst i køkkenet hos mig. Forleden dag kom han ind fra legepladsen – og spurgte som vanligt hvad laver du ? Jeg skal til at lave ketchup var svaret – Holger kiggede lidt på alle de råvarer der lå på mit køkkenbord – og sagde ” Jeg synes altså du skal lave rabarber ketchup ” – idet der lå et bundt rabarber som han lige spottede. Jamen det er da jeg skal lave Holger – nemlig rabarber-/tomatketchup – hvilket jeg aldrig har lavet nogensinde 🙂 Jeg fik lavet en rigtig god én efter 2 forsøg – og det smager faktisk ret godt – og den er godkendt af Holger selv………..

 

Opskrift på Holgers rabarber – tomatketchup

500 gr rabarber skåret i mindre stykker

1 dl vand

Kom dine skårne rabarber i en gryde med vand -kog op og lad dem simre indtil det meste af vandet er kogt væk og massen er blød – det tager cirka 10 min.

Stil gryden til afkøling.

 

1 tsk. hele sort peber

1 tsk. gule sennepsfrø

1 kanelstang

1 tsk. nelliker

1 tsk hele allehånde

Disse krydderier kom vi i en papir thepose og bandt en knude på.

1 kg solmodne tomater skåret groft i stykker

1 løg samt 2 fed hvidløg fintsnittet

Lidt olivenolie

1 dl æbleeddike

lidt cayennepeber

1 dl brun farin

salt/peber

Start med at svitse dine løg/hvidløg i lidt olie – derefter kommer du dine tomater i, æbleeddike, brun farin, salt/peber – kog det op. Lad det simre videre indtil dine tomater og løg er bløde. Sluk for varmen og tilsæt dine kogte rabarber – også bruge jeg en stavblender – blend indtil massen er fin og uden klumper. Hæld tilbage i en gryde og tilsæt posen med krydderi blandingen. Lad det små simre videre indtil massen er tyk. I mit tilfælde tog det ca. 1 times tid. Tag posen med krydderier op og afkøl. Når den er afkølet tilsmag med salt og peber. Hæld på rene glas :-).


Related Posts

Rabarber salat med kartofler, fennikel og dild – serveret med røget makrel

Rabarber salat med kartofler, fennikel og dild – serveret med røget makrel

Rabarber og kartofler klæder hinanden – og den her salat passer super godt med røget fisk. Men den fungere også rigtig godt sammen med grillet fisk. 4 personer 800 gram nye kartofler – kogte saft fra 1/2 citron 3 spsk olie 1 spsk honning flagesalt peber […]

Tomatsuppe bagt

Tomatsuppe bagt

I dag fik vi børnenes hitsuppe – nemlig bagt tomatsuppe. Holger – Clara og 10 af de andre dejlige børn skulle på tur ned til mosen – hvor de skulle have brændenældesuppe – men de fik også dejlige madpakker med i tilfælde af at de […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *