Når stenbiderrogn er i sæson – så skal vi selvfølgelig prøver det . Med vi mener jeg altså børnene. Her er de serveret med kartoffelblinis i stedet for de almindelige med boghvede. De små blinis af kartofler glider nemt ned for mindre børn – lige så gælder det stenbiderrognen – dog er de ikke vilde med de rå løg.
Til kartoffelblinis :
4 store bagekartofler
75 g smør
1 tsk salt
1- 2 æg
olie til stegning
Der bliver ca. 15-20 blinis ud af den mængde, der er angivet i opskriften.
Start med at bage kartoflerne i en 200 grader varm ovn i 1 time. Skrab kødet ud af kartoflerne, kom det i en foodprocessor, og blend det med smør, salt og æg.
Det er vigtigt, at kartoflerne blendes, mens de stadig er meget varme.
Varm lidt olie op i en pande, og sæt klatter af kartoffelmosen .Steg blinierne ca. 2 minutter på hver side, til de er lysebrune, og læg dem på fedtsugende papir.
Blinierne kan laves nogle dage i forvejen, opbevares på køl og varmes op i ovn eller på pande inden servering.
400 g renset stenbiderrogn
salt, peber og citron
1 rødløg
1 lille bæger cremefraiche
Dryp stenbiderrognen af i en sigte, og smag den til med salt, peber og citron. Hak rødløget fint.
Top hver blini med stenbiderrogn, cremefraiche og rødløg, eller lad dine gæster gøre det selv.