Lasagne med tofu, tomat og portobellosvampe

Lasagne med tofu, tomat og portobellosvampe

Når man laver mad i en institution er der alle mulige hensyn der skal tages. Vi har børn med mælkeallergi – glutenallergi, ikke spisende okse/kalve/svinekød/skaldyr…….. Så er den her lasagne et rigtig godt bud –  hvor alle kan spise med.

lasagne med tofu,tomat,svampe

Varianten på billedet er tofuen vendt i revet parmesan – det undlader jeg selvfølgelig til vores børn med mælkeallergi.

Til 4 personer
300 gram fast tofu, drænet og skåret i skiver på 1 cm – de kan også skæres i tern på 1×1 cm.
4 spsk fintrevet parmesan ( kan undlades )
salt/peber
4 spsk olivenolie
250 gram cherrytomater
4 portobellosvampe skåret i tykke skiver
2 fed hvidløg, finthakket
3-4 spsk balsamico eddike
1 håndfuld friske basilikumblade
3 friske lasagneplader per person

Rist svampene i 2 spsk olie til de er gyldne, tilsæt tomater og hvidløg og rist dem indtil de er lige ved at sprænge. Hæld balsamico på og lad det boble indtil det begynder at karamellisere.Hæld lidt vand på ca 1/2 dl sammen med basilikumbladene – så du får en dressing, smag til med salt/peber.Dæk tofuen med revet parmesanost – krydr med salt/peber og steg dem på pande i olie indtil de er gyldne. Sluk for panden og kog dine friske lasagneplader efter anvisningen på pakken. Si vandet fra og giv dem et skævt olie så de ikke klistre sammen.Læg et lag af lasagneplade, tofu, svampe/tomatblandingen – rund af med at hælde dressingen over fra panden- og pynte med lidt frisk basilikum.


Related Posts

Ristede auberginer i karry, kokosmælk serveret med perlespelt

Ristede auberginer i karry, kokosmælk serveret med perlespelt

Auberginer er enten en grøntsag man elsker eller hader – Børnene jeg laver mad til i det daglige er vilde med auberginer og retten her er meget populær. Jeg laver den gerne dagen i forvejen da den smager bedst dagen efter. Opskriften er til ca. 6 […]

Kyllingefarsbrød med feta,soltørret tomater samt bacon

Kyllingefarsbrød med feta,soltørret tomater samt bacon

Så fik vi et helt klart børnehit i denne her uge – nemlig farsbrød. Jeg laver det altid af kyllingefileterne som jeg hakker selv – jeg laver altid lidt ekstra så vi har til vores madpakker når de små skal på tur. 1000 g kyllinge […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *