Jordbær tzatziki – lækkert tilbehør til din grillet fisk eller kylling

Jordbær tzatziki – lækkert tilbehør til din grillet fisk eller kylling

Jordbær-tzatziki – det lyder mærkeligt, men det smager godt . Det passer rigtigt godt til det danske sommerkøkken fx til grillet fisk eller kylling. Det kræver blot at man bruger en syrlig græsk yoghurt eller bliver det for dessertagtig. På jobbet er elsker børnene den her ret – den fungere nemlig rigtig god som dip til deres kød og kartofler.

Jordbær – tzatziki til 4 personer

500 gr jordbær
400 gr græsk yoghurt 10 %
saften fra 1/2 citron
1 fed hvidløg presset
1 lille bundt hakket dild
salt og masser af friskkværnet peber

Skyl og nip jordbærene – og skær dem i mindre stykker. Gem lidt af jordbærene til pynt.

Bland yoghurten, citronsaft, den hakket dild, hvidløg – rør sammen og tilsmag med salt og peber. Ven jordbærene i – pynt med jordbær, lidt dild og peber.


Related Posts

Rabarber salat med kartofler, fennikel og dild – serveret med røget makrel

Rabarber salat med kartofler, fennikel og dild – serveret med røget makrel

Rabarber og kartofler klæder hinanden – og den her salat passer super godt med røget fisk. Men den fungere også rigtig godt sammen med grillet fisk. 4 personer 800 gram nye kartofler – kogte saft fra 1/2 citron 3 spsk olie 1 spsk honning flagesalt peber […]

Æble Vinaigrette – lækkert til salat eller til noget helt andet

Æble Vinaigrette – lækkert til salat eller til noget helt andet

Æble vinaigrette – super lækker dressing til din salat English version here : http://kammerfruenogfedtegreven.dk/apple-vinaigrette/ Vinaigrette af æbler 1 dl æbleeddike 50 gram rørsukker 1 æble skrællet og skåret ud i mindre stykker 1 fed hvidløg i fintsnittet 1 tsk. frisk timianblade Juice af 1/2 citron […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *