Fish and Chips med ærtemos – sauce tartare

Fish and Chips med ærtemos – sauce tartare

I dag fik vi Fish and Chips med ærtemos – sauce tartare – en ret jeg aldrig har lavet i vuggestuen før, fordi den er temmelig tidskrævende at lave til mange personer – men det er ikke sidste gang fordi børnene var vilde med det.

Retten egner sig godt på en søndag hvor man har lidt bedre tid…………

Fish and Chips med ærtemos – sauce tartare

4 personer

Fisk-/dej

2 spsk. vegetabilsk olie

1 mørk øl – Der skal øl i. Der gør dejen let og luftig, og giver også en dejlig nøddeagtigt smag.
180- 200 g mel

½ tsk. bagepulver

Salt og friskkværnet peber

1 liter olie til at stege / fritere i (ikke koldpresset)

600 gr. kuller eller torsk uden skind

Ovnbagte fritter:

4-6 store bagekartofler

Olie til kartoflerne

Salt/peber

Sauce:

8 spsk. mayonnaise

1 dl. yoghurt naturel

2 spsk. hakkede kapers

3 spsk. hakkede cornichoner

2 spsk. finthakket persille eller dild

2 spsk. finthakket purløg

1 spsk. Dijonsennep

Saft fra ½ citron

Salt/peber

Ærtemos:

300 g ærter (frosne)

50 g smør

1 håndfuld finthakket mynte

Saft fra ½ citron

Salt/peber

Kartofler:

Vask og rengør kartoflerne grundigt og skær dem i grove stykker. Kom dem i en frostpose med olie og salt og fordel kartoflerne godt i olien, hvorefter de kommes på en bageplade med bagepapir og sættes i en 225 grader varm ovn. Vend dem et par gange under vejs. De skal have ca. 30 – 45 minutter.

Fisken:

Bland mel med bagepulver, salt og peber. Pisk øllet langsomt i – indtil dejen er lind og flydende. Lad dejen hvile en halv times tid.

Mens dejen hviler skæres fisken i passende stykker. Og saucen tilberedes.

Derefter varmes en gryde med olie op. Olien er perfekt varm når den småsyder. Dyp fiskestykkerne i dejen og kom dem en efter en forsigtigt ned i olien, hvor de skal stege til den er gylden og sprød. Tag fisken op med en hulske, drys med salt og lad den dryppe godt af på et stykke køkkenrulle.

Sauce Tartare:

Det hele røres godt sammen.

Ærter:

Ærterne koges under låg sammen med 100 g smør samt ½ dl vand. Efter ca. 5 minutter tilsættes den hakkede mynte og saften fra en ½ citron. Mos ærterne hurtigt med en stavblender, smag til med salt og sort peber. Det skal være en grov mos ikke puré!


Related Posts

Kammuslinger med hindbærsirup samt ærteskud

Kammuslinger med hindbærsirup samt ærteskud

Kammuslinger med hindbærsirup samt ærteskud – dejlig forret ! Hindbærsirup: hindbær 150 g sukker 150 g vaniljestang ½ stang… vand ½ dl Sirup:   Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Mas sukker og vaniljekorn sammen på et skærebræt med en paletkniv, så vaniljekornene skilles […]

Sour Cream & Onion kålchips

Sour Cream & Onion kålchips

Normalt laver jeg de normale kålchips til børnene med salt og olie. Men da jeg var på ferie i Canada fik jeg de her helt fantastiske chips på en restaurant – troede først de havde købt dem færdige – men de lavede dem selv. Jeg fik […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *