I dag fik vi Fish and Chips med ærtemos – sauce tartare – en ret jeg aldrig har lavet i vuggestuen før, fordi den er temmelig tidskrævende at lave til mange personer – men det er ikke sidste gang fordi børnene var vilde med det.
Retten egner sig godt på en søndag hvor man har lidt bedre tid…………
Fish and Chips med ærtemos – sauce tartare
4 personer
Fisk-/dej
2 spsk. vegetabilsk olie
1 mørk øl – Der skal øl i. Der gør dejen let og luftig, og giver også en dejlig nøddeagtigt smag.
180- 200 g mel
½ tsk. bagepulver
Salt og friskkværnet peber
1 liter olie til at stege / fritere i (ikke koldpresset)
600 gr. kuller eller torsk uden skind
Ovnbagte fritter:
4-6 store bagekartofler
Olie til kartoflerne
Salt/peber
Sauce:
8 spsk. mayonnaise
1 dl. yoghurt naturel
2 spsk. hakkede kapers
3 spsk. hakkede cornichoner
2 spsk. finthakket persille eller dild
2 spsk. finthakket purløg
1 spsk. Dijonsennep
Saft fra ½ citron
Salt/peber
Ærtemos:
300 g ærter (frosne)
50 g smør
1 håndfuld finthakket mynte
Saft fra ½ citron
Salt/peber
Kartofler:
Vask og rengør kartoflerne grundigt og skær dem i grove stykker. Kom dem i en frostpose med olie og salt og fordel kartoflerne godt i olien, hvorefter de kommes på en bageplade med bagepapir og sættes i en 225 grader varm ovn. Vend dem et par gange under vejs. De skal have ca. 30 – 45 minutter.
Fisken:
Bland mel med bagepulver, salt og peber. Pisk øllet langsomt i – indtil dejen er lind og flydende. Lad dejen hvile en halv times tid.
Mens dejen hviler skæres fisken i passende stykker. Og saucen tilberedes.
Derefter varmes en gryde med olie op. Olien er perfekt varm når den småsyder. Dyp fiskestykkerne i dejen og kom dem en efter en forsigtigt ned i olien, hvor de skal stege til den er gylden og sprød. Tag fisken op med en hulske, drys med salt og lad den dryppe godt af på et stykke køkkenrulle.
Sauce Tartare:
Det hele røres godt sammen.
Ærter:
Ærterne koges under låg sammen med 100 g smør samt ½ dl vand. Efter ca. 5 minutter tilsættes den hakkede mynte og saften fra en ½ citron. Mos ærterne hurtigt med en stavblender, smag til med salt og sort peber. Det skal være en grov mos ikke puré!