Min egen frokost i dag blev til en salat af røget laks, fennikel samt æbler – frisk dild.
Fennikel kom fra min nabo’s have – jeg har fornøjelsen at passe den i deres fravær, så da jeg lugede ud fik jeg en masse små friske fennikel som kaldte på at blive brugt :-).
Den egner sig rigtig godt som en sommer forret også…….
Det skal du bruge :
200 g røget laks
1 æble
2 fennikler
½ rødløg
1 bundt dild, husk at gemme lidt til pynt
1 håndfuld blandet salat
3-4 spsk. koldpresset jomfruolivenolie
Skal og saft af 1 økologisk citron
Flagesalt
Friskkværnet sort peber
Skær fenniklen og æbler i helt papirtynde skiver og kom dem i iskoldt vand i 5 minutter. Tag dem op og tør dem godt.
Pil og hak rødløget fint. Hak derefter dilden fint.
Vend fennikelskiverne samt æbleskiverne med rødløg, dild, salat, olivenolie, citronskal og -saft samt salt og peber.
Skær laksen i mundrette stykker og bland den med fennikelsalaten. Serveres med brød til.