Ved ikke om jeg skal kalde dem courgetter eller squash fritter – men de smager utroligt godt 🙂
Vi har rigtig mange krydderurter på vores legeplads – så børnene hjalp med at plukke og skylle de dejlige krydderurter – vi tog lidt af hver.
De er så nemme at lave – så sunde, dejlige saftige og sprøde. Dem kan vi godt lide børnene og jeg. I dag fik vi dem med bagte nye gulerødder og en slags Tzatziki – samt agurk stave. Resterne skal bruges til tur madpakker og jeg lavede lige en sandwich til mig selv også – Mumms!
2 mellemstore courgetter revet
3 håndfulde babyspinat, hakket
150 gram fetaost,smuldret
En stor håndfuld hakket friske krydderurter dild, mynte og oregano, persille, purløg – op til dig selv
3 storeæg,let pisket
2 forårsløg, hakket
2 fedhvidløg, hakket
1 dl mel – du bestemmer selv hvilken slags du vil bruge
½ tsk. bagepulver
Salt og sort peber, Olivenolie, til stegning
Kom den fintrevne courgette i en si over en skål. Drys med 1 tsk. salt til at trække væsken ud – lad det trække i 10 minutter. Vrid resten af væsken ud med dine hænder. Kom courgetterne i en skål sammen med det hakket spinat, feta, krydderurter, æg, fint hakket hvidløg, forårsløg – rør godt rundt ! Drys derefter mel og bagepulver i – og bland det godt sammen.
Kom olie på panden og varm op (medium varme). Kom dejen på panden – efter ca 30 sekunder tryk dem forsigtigt flade med en spartel. De skal steges ca. 3 minutter på hver side – eller indtil de er gyldne.
Læg dem på et stykke køkkenrulle for at fjerne det overskydende olie.
Vi fik nye gulerødder bagt i lidt olie, timian, lidt appelsinsaft, honning og chili. Så dryssede jeg lidt hakkede nødder på ved serveringen. Jeg lavede en lidt hurtigt udgave af en Tzatziki – lækker sommermad 🙂
Opskrift på den hurtige Tzatziki få du her :
500 gram græsk yoghurt
4 fed hvidløg
1 lille agurk, skrællet og hakket
2 teskefulde olivenolie
Saft af ½ citron
2 spsk.. dild
Salt & peber
Det hele kommes i en blender – blend indtil det er glat .