Courgette fritter med grønt fra legepladsen samt tilbehør

Courgette fritter med grønt fra legepladsen samt tilbehør

Ved ikke om jeg skal kalde dem courgetter eller squash fritter – men de smager utroligt godt 🙂

Vi har rigtig mange krydderurter på vores legeplads – så børnene hjalp med at plukke og skylle de dejlige krydderurter – vi tog lidt af hver.

De er så nemme at lave – så sunde, dejlige saftige og sprøde. Dem kan vi godt lide børnene og jeg. I dag fik vi dem med bagte nye gulerødder og  en slags Tzatziki – samt agurk stave. Resterne skal bruges til tur madpakker og jeg lavede lige en sandwich til mig selv også – Mumms!

sandwich med courgette deller, tomater og spinat

 

2 mellemstore courgetter revet

3 håndfulde babyspinat, hakket

150 gram fetaost,smuldret

En stor håndfuld hakket friske krydderurter dild, mynte og oregano, persille, purløg – op til dig selv

3 storeæg,let pisket

2 forårsløg, hakket

2 fedhvidløg, hakket

1 dl mel – du bestemmer selv hvilken slags du vil bruge

½ tsk. bagepulver

Salt og sort peber, Olivenolie, til stegning

Kom den fintrevne courgette i en si over en skål. Drys med 1 tsk. salt til at trække væsken ud – lad det trække i 10 minutter. Vrid resten af væsken ud med dine hænder. Kom courgetterne i en skål sammen med det hakket spinat, feta, krydderurter, æg, fint hakket hvidløg, forårsløg – rør godt rundt ! Drys derefter mel og bagepulver i – og bland det godt sammen.

Kom olie på panden og varm op (medium varme). Kom dejen på panden – efter ca 30 sekunder tryk dem forsigtigt flade med en spartel. De skal steges ca. 3 minutter på hver side – eller indtil de er gyldne.

Læg dem på et stykke køkkenrulle for at fjerne det overskydende olie.

Vi fik nye gulerødder bagt i lidt olie, timian, lidt appelsinsaft, honning og chili. Så dryssede jeg lidt hakkede nødder på ved serveringen. Jeg lavede en lidt hurtigt udgave af en Tzatziki – lækker sommermad 🙂

Bagte gulerødder med nødder og timian

Opskrift på den hurtige Tzatziki få du her :

500 gram græsk yoghurt

4 fed hvidløg

1 lille agurk, skrællet og hakket

2 teskefulde olivenolie

Saft af ½ citron

2 spsk.. dild

Salt & peber

Det hele kommes i en blender – blend indtil det er glat .


Related Posts

Kyllingefarsbrød med feta,soltørret tomater samt bacon

Kyllingefarsbrød med feta,soltørret tomater samt bacon

Så fik vi et helt klart børnehit i denne her uge – nemlig farsbrød. Jeg laver det altid af kyllingefileterne som jeg hakker selv – jeg laver altid lidt ekstra så vi har til vores madpakker når de små skal på tur. 1000 g kyllinge […]

Snegle med feta/spinat

Snegle med feta/spinat

Eftermiddagsmåltidet i en institution er ofte brød , frugt samt grønt – kombineret med spread, hummus eller anden form for smørelse.  Snegle her er en god afveksling for børnene – og de er meget glade for dem . Du får ca 16 stk 16 stk […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *