En rigtig lækker grøn variant af den gammelkendte brændende kærlighed. De kære små er vilde med den her udgave af brændende kærlighed.
- Skræl kartoflerne og skær dem evt. i mindre stykker.
- Kog kartoflerne ca. 20 min. i vand uden salt. Stik i dem med en lille kniv og mærk efter om de er møre.
- Hæld kogevandet fra kartoflerne.
- Mos kartoflerne i gryden med et piskeris. Varm mosen igennem i gryden med mælk den får en passende konsistens.
- Tilsæt smør og smag kartoffelmosen til med salt og peber.
Kærlighed:
200 g blomkål i små buketter
2 løg, skåret i små tern
1 stor rødbede skåret i små tern
300 g gulerødder, skåret i små tern
1 grøn courgette skåret i tynde skiver på langs eller i små tern
1 aubergine skåret i tern
1 håndfuld hasselnødder hakket
olivenolie til stegning eller smør
1 tsk salt og groftkværnet peber
1 bundt persille finthakket
Kærlighed:
Hak nødderne i mindre stykker, og rist dem på en tør, varm pande i 2 min. Skru ned for varmen, og tilsæt de øvrige grøntsager samt lidt olivenolie/smør. Drys med salt og peber. Lad det hele stege. Tilsæt den hakkede persille, og lad det stege med de sidste 2 minutter. Servering: Server de stegte grøntsager på toppen af mosen. Kværn gerne mere peber ud over retten.