Syrensaft smager af sommer

Syrensaft smager af sommer

Hyldeblomstsaft har længe været et hit på cafeer og i supermarkeder, ligesom rigtig mange laver den selv, når der er sæson for det. Men man kan lave en lige så velsmagende sommerdrik af syrener og det er så nemt. Og det er lige tiden til det nu, hvor syrenerne er sprunget ud over hele landet.

 

Brug syrener i saft, syltetøj,sirup, is og som drys på kager.

3 citroner
40 klaser syrenblomster
1,8 kg sukker
60 g citronsyre
2½ l kogende vand
evt ¼ tsk Atamon

Man plukker 40-50 blomster og putter dem i en ren spand sammen med tre-fire skiveskårne citroner, 60 gram citron- eller vinsyre (syrenens nektar er kraftig, så den skal have modspil), 1,8 kilo sukker og 2,5 liter kogende vand. Så skal det røres rundt og sættes i køleskab i fem dage og røres rundt dagligt. Bland evt Atamon i lidt af den varme saft, og tilsæt det til blandingen. Derfra behøver det ikke engang filtreres. Og så skal det bare fortyndes med vand, danskvand, hvidvin eller mousserende vin.

For længere holdbarhed tilsættes atamon – ellers opbevares på køl.Hældes i atamonskyllede flasker.

Du kan også vælge at koge din syrensaft i 1 times tid – så du får noget dejligt sirup 🙂

Du kan nedfryse saften i mindre potioner så du kan nyde saften hele sommeren.Syrener fås både hvide og violette, og det farver selvfølgelig også drikken.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *