Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Vintergryde med salat af vilde ris

Vintergryde med salat af vilde ris

I dag fik vi en variant af vores vintergryde – som består af hakket oksekød og en masse grøntsager. I dag havde jeg udskiftet det hakket oksekød med hakket kyllingkød. Ellers er retten stort-set den samme. Retten er fyldt med masser af dejlige grøntsager – og normalt skal den bare spises som den er – men fordi jeg havde valgt kylling – valgte jeg så at servere en lille let salat til. Salaten med de vilde ris kan sagtens bruges til andre kødretter eller fisk.

Vintergryden – 4 personer

400 gram hakket oksekød eller kylling

1500 gram grøntsager – jeg har brugt :

Knoldselleri – bladselleri – porre – hvidkål – gulerødder – persillerod alle grøntsager er skåret i tern.

Lidt olie til at stege i

2 løg

1 fed hvidløg

5 tomater

1200 gram kartofler i tern

1 liter vand

1 tsk kanel – 1 tsk spidskommen – 1 tsk paprika

salt og peber

1 bundt persille hakket til pynt

Brun kødet i lidt olie i en gryde . Pil og hak løg og hvidløg – og brun det med. Tilsæt krydderier samt slat/peber. Og varm det hele igennem.

Klargør alle grøntsager som skæres i tern. tilsæt grøntsager i gryden og vand til det dækker.

Kartofler som er skåret i tern tilsættes – efter 20 min eller når kartoflerne er møre er retten klar. retten kan sagtens simre videre i 1 time – det bliver den helt klart ikke dårligere af. Tilsæt evt mere vand 🙂

Server retten med hakket persille.

Salat med vilde ris finder du her : http://kammerfruenogfedtegreven.dk/salat-af-vilde-ris/


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.