Vintergryde med salat af vilde ris

Vintergryde med salat af vilde ris

I dag fik vi en variant af vores vintergryde – som består af hakket oksekød og en masse grøntsager. I dag havde jeg udskiftet det hakket oksekød med hakket kyllingkød. Ellers er retten stort-set den samme. Retten er fyldt med masser af dejlige grøntsager – og normalt skal den bare spises som den er – men fordi jeg havde valgt kylling – valgte jeg så at servere en lille let salat til. Salaten med de vilde ris kan sagtens bruges til andre kødretter eller fisk.

Vintergryden – 4 personer

400 gram hakket oksekød eller kylling

1500 gram grøntsager – jeg har brugt :

Knoldselleri – bladselleri – porre – hvidkål – gulerødder – persillerod alle grøntsager er skåret i tern.

Lidt olie til at stege i

2 løg

1 fed hvidløg

5 tomater

1200 gram kartofler i tern

1 liter vand

1 tsk kanel – 1 tsk spidskommen – 1 tsk paprika

salt og peber

1 bundt persille hakket til pynt

Brun kødet i lidt olie i en gryde . Pil og hak løg og hvidløg – og brun det med. Tilsæt krydderier samt slat/peber. Og varm det hele igennem.

Klargør alle grøntsager som skæres i tern. tilsæt grøntsager i gryden og vand til det dækker.

Kartofler som er skåret i tern tilsættes – efter 20 min eller når kartoflerne er møre er retten klar. retten kan sagtens simre videre i 1 time – det bliver den helt klart ikke dårligere af. Tilsæt evt mere vand 🙂

Server retten med hakket persille.

Salat med vilde ris finder du her : http://kammerfruenogfedtegreven.dk/salat-af-vilde-ris/


Related Posts

Minestronesuppe

Minestronesuppe

I fredags – hvor det var varmt fik vi Minestronesuppe – det var på menuen som er planlagt en del før. Så jeg var spændt på om de kære små orkede at spise suppen i varmen. Men det gjorde de – og meget overraskende med […]

Sursød Caponata

Sursød Caponata

Caponata er grøntsagsret, som stammer fra Sicilien. Fra tid til anden spises den også sammen med fisk eller med fisk i. Hvad angår grøntsagerne er auberginen altid omdrejningspunktet sammen med tomaterne. Der findes der utallige lokale varianter af denne stegte eller bagte sag på Sicilien. Den […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *