Tabbouleh er en saftig salat fra mellemøsten. I den her udgave har jeg brugt friske jordbær og abrikoser- passer fantastisk til krydret pølser, kylling, grillet lam eller en svinekam.
Tabbouleh
4 personer
2 1/2 dl bulgur – jeg bruger den grove
5 dl grønsagsbouillon
1 stort hakket løg – jeg bruger rødløg
1 dl pinjekerner ristede
2 dl bredbladet persille, hakket
1 dl mynte, hakket
3 spsk citronsaft
3 spsk olivenolie
salt/peber
5 stk friske abrikoser skåret i tynde skiver
10-15 stk jordbær skåret i tern – eller skiver
Kog bulguren først i bouillon under låg i ca. 10 min. Lad grynene køle helt af.
Bland den afkølet bulgur med løg, nødder,urter,citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.
Vend jordbær og abrikoser i ved servering.